Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό


Την αγανάκτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων μεταφέρει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Είναι μια εξέλιξη που δρομολογήθηκε από το 2021 και είχε καταγγελθεί από τότε, ενώ ήδη έκλεισαν 65 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και μέχρι τέλος του έτους προβλέπεται να κλείσουν συνολικά 168 υποκαταστήματα που λειτουργούν κυρίως στην ελληνική περιφέρεια.

Η Ερώτηση του κ. Μπάρκα στηρίζεται σε σχετικό Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δήμου Ζηρού, που σε Προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του και εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, σε καταστήματα σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά όπως το Θεσπρωτικό, εξυπηρετούνται πολίτες, συνήθως μεγάλης ηλικίας, από κοινότητες, που βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική διασπορά από τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά, όπως αυτό της Πρέβεζας. Ταυτόχρονα, σε αυτές τις περιοχές μετά το κλείσιμο και όσων τραπεζικών καταστημάτων ήταν σε λειτουργία, η παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών ήταν η μόνη υπηρεσία δημόσιου ενδιαφέροντος που παρείχε οικονομικές υπηρεσίες. Με την εξέλιξη που μεθοδεύει η κυβέρνηση για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, οι πολίτες των παραπάνω περιοχών θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε ένα ανεπαρκές οδικό δίκτυο για να εξυπηρετηθούν.

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, πρώτον, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Θεσπρωτικό και όχι μόνο, που εξυπηρετούν γεωγραφικές περιφέρειες που συγκεντρώνονται αρκετές χιλιάδες πληθυσμού μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, που θα αναγκαστούν να διανύουν πολλά χιλιόμετρα μέσα σε δυσπρόσιτες, ορεινές περιοχές και σε ένα ανεπαρκές οδικό δίκτυο για να εξυπηρετηθούν. Δεύτερον, ποιο είναι το σχέδιο για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων των καταστημάτων που κλείνουν.
Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.