Αντιδράσεις Φιλιαταίων σε νέο Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας

Αντιδράσεις Φιλιαταίων στο νέο Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας


Με το παρακάτω αίτημά τους συμπολίτες που κατοικούν στο λόφο Κόντριζα Φιλιατών ζητούν εξηγήσεις από τον δήμο, για τις προδιαγραφές του Ιδρύματος κλπ.

Πολλά τα ερωτήματα γι’ αυτήν την κίνηση του δήμου- να δώσει τον μοναδικό Ξενώνα της πόλης σε ιδιώτη, για να λειτουργήσει εκεί ένα ακόμη Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας.

Το Φιλιάτι είναι μια μικρή κωμόπολη με γερασμένο πληθυσμό όπου ήδη λειτουργεί ένα παρεμφερές Ίδρυμα. Και σε ένα τρίτο ίδρυμα, φιλοξενούνται παιδιά που έχουν θέματα προσαρμογής. Γεννάτε λοιπόν το ερώτημα, μπορεί να σηκώσει η πόλη ένα ακόμη τέτοιο Ίδρυμα; Υπάρχει κάποια μελέτη για να καθησυχάσει τους συμπολίτες;

Πρέπει να προσθέσουμε ότι ο μοναδικός Ξενώνας έπρεπε από χρόνια να αποκτήσει και άλλα δωμάτια ώστε να γίνει οικονομικά συμφέρουσα η λειτουργία του. Τότε και πολίτες θα εύρισκαν εργασία αλλά και ξενιτεμένοι θα είχαν λύση να επισκεφθούν τον τόπο τους.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην ίδρυση και δημιουργία Ιδρυμάτων κλπ που θα βοηθήσουν να κρατηθεί ζωντανός ο τόπος μας, αρκεί αυτή η ίδρυση να είναι τεκμηριωμένη και με στοιχεία. Αυτά και άλλα πολλά εγείρουν φόβους σε μερίδα συμπολιτών οι οποίοι βλέπουν μια ¨αναπτυξιακή επένδυση¨ αμφιβόλου συμβολής και χρησιμότητας να καταργεί τον Ξενώνα- μια αναπτυξιακή επένδυση που έμεινε μισή αλλά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και να συμβάλει στην οικονομία του τόπου.

Πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς για τα αναπτυξιακά των Φιλιατών, αλλά η αντιμετώπιση που έτυχαν κάποια από αυτά, σε κάνει να σιωπάς και να μην ελπίζεις. Δεν πείθει παράδειγμα το κλείσιμο των Σφαγείων, ενώ δαπανήθηκαν πολλά λεφτά για τον εκσυγχρονισμό τους. Δεν πείθει η αρνητική στάση στις ήπιες μορφές ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φράγματα κλπ). Δεν πείθει η αναγκαιότητα του κόμβου στην είσοδο των Φιλιατών (δαπάνη 1.080.000 ευρώ- όπως γράφτηκε- εκτός κι αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα κατασκευής, με στοιχεία κίνησης, ατυχημάτων κλπ). Τουναντίον η μη παροχή διευκρινήσεων για την αναγκαιότητά της οδηγεί τους πολίτες στις σκέψεις ότι κάποιοι εργολάβοι θα δοξάζουν τον… όσιο Κόμβο!


Αντιδράσεις Φιλιαταίων σε νέο Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας Αντιδράσεις Φιλιαταίων σε νέο Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.