Κινητοποιήσεις εργαζομένων για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης

Κινητοποιήσεις εργαζομένων για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης




Σε απεργία προχωρούν την Τρίτη 25 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Ηπείρου με αποφάσεις που έλαβαν οι τέσσερις σύλλογοι ενώ στις εντεκάμισι το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται στην πρόθεση της Διοίκησης του ΑΣΔΑ να αναθέσει σε ιδιώτες την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης για δύο χρόνια.

«Η ανάγκη να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ είναι δεδομένη, και οι πρώτοι που πληρώνουν την τετραετή -σε κάποιες περιπτώσεις – καθυστέρηση της Περιφέρειας Ηπείρου να παραδώσει το έργο είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου για την καθυστέρηση του έργου, αντίθετα άφηναν τα ανταποδοτικά να «φουσκώνουν» εξαιτίας των πολύωρων μεταφορών σκουπιδιών μέχρι τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με ΣΔΙΤ, αποφέροντας τεράστια κέρδη στον επιχειρηματικό όμιλο (ΤΕΡΝΑ) που έχει αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία της.

Το ΔΣ του ΑΣΔΣΑ, όλοι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου αντί να ζητήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διέθεσαν ήδη το προσωπικό από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες τους για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, διευκολύνοντας στην πράξη την Περιφέρεια να παραδώσει το έργο στον ΦΟΔΣΑ, με ξεκάθαρη την πρόθεση στη συνέχεια να ιδιωτικοποιηθεί.

Τώρα αντί να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια για την πρόσληψη προσωπικού, δίνουν ολόκληρη τη λειτουργία των ΣΜΑ στους εργολάβους» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Συλλόγων Εργαζομένων.

Με την ίδια ανακοίνωση ζητούν να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ, να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας και να γίνουν προσλήψεις με χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.



























Κινητοποιήσεις εργαζομένων για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Κινητοποιήσεις εργαζομένων για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.