Τα Σωματεία ΟΤΑ Ηπείρου για τη κινητοποίηση και την αναβολή της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ

Τα Σωματεία ΟΤΑ Ηπείρου για τη κινητοποίηση και την αναβολή της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ


O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, o Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, o Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Άρτας εξέδωσαν ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση και την αναβολή της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ

Αναλυτικά: “Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν σήμερα στην πανηπειρωτική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου. Τους συναδέλφους που δεν υπολόγισαν κούραση και ζέστη και ταξίδεψαν μέχρι τα Γιάννενα για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

H διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ο πρόεδρος του ΔΣ και Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής και ο αντιπρόεδρος και πρώην Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μπέγκας, απέδειξαν σήμερα πόσο αποφασισμένοι είναι να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Αφού πρώτα επέλεξαν την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη ώστε να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, όταν έμαθαν ότι οι εργαζόμενοι, περιφρουρώντας την απεργία τους, είχαν κάνει κατάληψη στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ, άλλαξαν την έδρα της τηλεδιάσκεψης και προσπάθησαν να την κάνουν από το Δημαρχείο της Φιλιππιάδας.

Τα μέλη του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ πιέστηκαν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου που ενώθηκαν για ακόμα μια φορά σε πανηπειρωτική απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ και επέλεξαν να μην οξύνουν την αντιπαράθεση προεκλογικά. Γι αυτό και στην πλειοψηφία τους δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης απαρτίας.

Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη. Ακόμα και αν η πλειοψηφία των Δημάρχων επιλέξει -προεκλογικά- να αναβάλλει την ιδιωτικοποίηση, όσο δεν γίνονται ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι σίγουρο ότι η ιδιωτικοποίηση θα έρθει.

Στην ίδια προεκλογική λογική η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε -ως μη όφειλε- ότι ανέλαβε όλο το κόστος της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ ενώ το προσωπικό (και όλες οι μισθολογικές και μη μισθολογικές δαπάνες που το συνοδεύουν) προέρχονταν από τους Δήμους.
 Έφτασε να περηφανεύεται για τις 45 καλοπληρωμένες (!) θέσεις εργασίας που δημιούργησε.
 Βέβαια η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ότι όσο εξασφάλισε το προσωπικό στην καθαριότητα του κτιρίου της που δουλεύει εδώ και 20 χρόνια με συμβάσεις, άλλο τόσο εξασφάλισε και θέσεις εργασίας στο ΦΟΔΣΑ . “

Τα Σωματεία ΟΤΑ Ηπείρου για τη κινητοποίηση και την αναβολή της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ Τα Σωματεία ΟΤΑ Ηπείρου για τη κινητοποίηση και την αναβολή της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.