Μια νέα δομή στο Φιλιάτι για τους ψυχικά πάσχοντες

Μια νέα δομή στο Φιλιάτι για τους ψυχικά πάσχοντες 


Μια νέα δομή που θα υποστηρίζει ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα εγκαινιάστηκε στους Φιλιάτες από τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο. 
Πρόκειται για μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης - οικοτροφείο στο οποίο 15 ωφελούμενοι θα διαμένουν και θα τους παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης με στόχο και την κοινωνική τους επανένταξη. 
Η μονάδα δημιουργήθηκε σε ξενώνα που δεν λειτουργούσε και παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από το δήμο Φιλιατών στην ΑΜΚΕ Διεθνές Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία είναι και ο φορέας λειτουργίας της δομής. 
Ήδη στη μονάδα διαμένουν τρεις ωφελούμενοι ενώ εξετάζονται οι αιτήσεις για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες 12 θέσεις. 
Στελεχώνεται από 23 άτομα βοηθητικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό, η πλειοψηφία των οποίων κατάγεται και διαμένει στους Φιλιάτες ενώ ο δήμος Φιλιατών έχει αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη της μονάδας. 
Τη συνεργασία αυτή μεταξύ του δημοσίου της αυτοδιοίκησης και τις αμκε εξήρε όχι υπουργός υγείας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα πού χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.
Την ανάγκη να στηριχθούν οι κάτοικοι της υπαίθρου και δη των ακριτικών περιοχών τόνισε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Ιωάννης Καρβέλης ενώ ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασιλης Γιογιακας σημείωσε ότι η μονάδα αυτή δίνει λύση στην ανασφάλεια γονέων πού αγωνιών για το μέλλον των παιδιών τους με ψυχικά νοσήματα. 
"Είναι το σπίτι τους" τόνισε ο επιστημονικά υπεύθυνος του κέντρου ψυχίατρος Χρήστος Τσάμης.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι της μονάδας, οι ωφελούμενοι και οι οικογένειές τους.
Μια νέα δομή στο Φιλιάτι για τους ψυχικά πάσχοντες Μια νέα δομή στο Φιλιάτι για τους ψυχικά πάσχοντες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.