Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά

Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά



Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος στο Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσωπώντας τη δημοτική ενότητα Πέρδικας.


Η απόφαση αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε πρόχειρη, αλλά προήλθε μέσα από συστηματική σκέψη και συλλογική θέληση για εκπροσώπηση από το πρόσωπο μου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή συνοψίζονται στους εξής:


α) Η απούσα γενιά 17-40. Η γενιά μας πρέπει να έχει φωνή και να ακούγεται δυνατά. Να έχει ανθρώπους που να μπορούν να καταλάβουν τις δυσκολίες, τις ανάγκες και τις αγωνίες τους. Να είναι σε στενή επικοινωνία μαζί τους, να μιλάνε στο ίδιο μήκος κύματος και ταυτόχρονα να μπορούν να διεκδικήσουν γι’ αυτήν με τεκμηριωμένες θέσεις. Η γενιά με τα περισσότερα προβλήματα και τις λιγότερες ευκαιρίες, αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Σε έναν δήμο που η νεολαία εξαναγκάζεται να μεταναστεύει ή να ζει υποαπασχολούμενη και ανασφαλής οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις και να τους συγκρατήσουμε με μια αλλαγή παραδείγματος. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για την αναστροφή της παρούσας κατάστασης.


β) Η καθημερινότητα. Η Πέρδικα αλλά και συνολικά ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει ζητήματα καθημερινότητας τα οποία σε πολλές άλλες πόλεις έχουν επιλυθεί και θεωρούνται αυτονόητα. Λακκούβες, δημόσιος φωτισμός, δημόσια δίκτυα και συγκοινωνιακό πρόβλημα πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Αν δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τα απλά δεν έχουμε το δικαίωμα να οραματιζόμαστε σύνθετα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις


γ) Φωνή λαού. Ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων εντός και εκτός του κύκλου μου, επέμενε με επιχειρήματα, και δυνάμωσε τη θέληση μου αυτή τη φορά να έχω ενεργό ρόλο στον τρόπο βελτίωσης των συνθηκών ζωής του τόπου μας.


δ) Ο Παναγιώτης Νταής. Τα πρόσωπα κομίζουν αξίες, ήθος, εμπειρία και κατάρτιση. Ο μόνο κατ’ όνομα Νταής, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά κατάρτιση στη δημόσια διοίκηση και τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Έχω βαθιά πίστη ότι μπορεί να αλλάξει τη ρότα του δήμου με όρους συλλογικού συμφέροντος χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες. Το βασικότερο προτέρημα είναι ότι ακούει, συζητάει, επεξεργάζεται.


ε) Τα αμιγώς αυτοδιοίκητά χαρακτηριστικά του συνδυασμού. Η σύνθεση του συνδυασμού από ανθρώπους με όρεξη, εμπειρία και φρέσκιες ιδέες που δεν εγκλωβίζεται σε κομματικές ταυτότητες, αλλά τις υπερβαίνει και δημιουργεί μια νέα διαιρετική τομή εκείνη της προόδου έναντι της συντήρησης. Ο χώρος της προόδου λοιπόν στον οποίο τοποθετείται ο συνδυασμός απλώνεται από τη δεξιά έως την αριστερά, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με κομματική ελευθερία για τον καθένα από τα μέλη του, με διακριτό στόχο την πρόοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση.


στ) Η δράσε ή πάψε. Επειδή ο τρόπος διοίκησης και η αποτελεσματικότητα αυτής δεν μου αρέσει στο Δήμο Ηγουμενίτσας, επειδή κριτίκαρα και κριτικάρω όλα αυτά, ασχέτως αν γίνομαι αρεστός η όχι, πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να είναι μόνο ενεργητική και θα προέλθει μέσα από τη συμμετοχή και τη χρηστή διοίκηση. Μπορεί να μοιάζει ουτοπικό, αλλά όταν έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα θα πιστέψουν περισσότεροι. Είναι η ώρα λοιπόν της δράσης για να μην μπορεί κανείς να μας πει «εσύ τότε που ήσουν;».


Με σεβασμό σε όλους του υποψηφίους Δημάρχους και τους συνυποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους εύχομαι έναν παραγωγικό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων. Οι διαφορές μας εξάλλου είναι στο τρόπο αντίληψης της τοπικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση και όχι σε ανθρώπινο επίπεδο.


Σας καλώ το διάστημα που ακολουθεί να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε και τελικώς να πετύχουμε την αλλαγή που όλοι θέλουμε για τις ζωές μας, τον τόπο που αγαπάμε και το μέλλον.


Με εκτίμηση,
Παππάς Ηλίας
Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας (ΔΕ Πέρδικας) με την παράταξη «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»








 

Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά Η Δράσε ή Πάψε! - Του Ηλία Παππά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.