Ένα πρώτο βήμα για τη σύνδεση Εγνατίας με το Μαυρομάτι

Ένα πρώτο βήμα για τη σύνδεση Εγνατίας με το ΜαυρομάτιΈνα από τα πρώτα βήματα για την μακροπρόθεσμη πάντως προοπτική της κατασκευής του κάθετου άξονα που θα συνδέει την Εγνατία οδό στην έξοδό της στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τη Σαγιάδα και από εκεί με το Μαυρομάτι και τα σύνορα με την Αλβανία έγινε με την θετική γνωμοδότηση και την έγκριση των ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η έγκριση και η θετική γνωμοδότηση αφορούσε στην ουσία δύο μελέτες, για το ίδιο όμως έργο, που έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά από το λιμάνι μέχρι το τέλος της παράκαμψης της Ηγουμενίτσας και από εκεί μέχρι το τέλος του οδικού άξονα. Όπως αναφέρθηκε από τις υπηρεσίες, το πρώτο σκέλος του οδικού άξονα μέχρι τη Νέα Σελεύκεια θα είναι ένας 4ιχνος δρόμος, ο οποίος όμως μετά τη Νέα Σελεύκεια θα συνεχίζει ως δίιχνος με πλάτος 3,5 μέτρων ανά λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης στο δεύτερο τμήμα θα συνεχίζει ως δίιχνος αλλά σε κάποια σημεία προβλέπεται η ανάπτυξη μίας επιπλέον βοηθητικής λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι δύο μελέτες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με συμβούλους της αντιπολίτευσης να διατυπώνουν ενστάσεις για τις παρεμβάσεις και τις τυχόν επιπτώσεις στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο οδικός άξονας και οι οποίες είναι εντός των περιοχών Natura.
Ένα πρώτο βήμα για τη σύνδεση Εγνατίας με το Μαυρομάτι Ένα πρώτο βήμα για τη σύνδεση Εγνατίας με το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες