Παν. Νταής: Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία "Ελιά"

Παν. Νταής: Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία "Ελιά"


Με αφορμή τις διαμαρτυρίες πολλών συνδημοτών για την εγκατάσταση και λειτουργία καντίνας και ξαπλωστρών στην παραλία «Ελιά», επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, πρέπει να ερευνηθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές η καταγγελία των πολιτών, να ελεγχθεί η νομιμότητα της εγκατάστασης (συμφωνία με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση μίσθωσης, έκδοση των κατάλληλων αδειών κ.α.) και αν βρεθούν παρατυπίες να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
2. Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε το Δήμο να προβαίνει τακτικά σε έλεγχο καλής λειτουργίας και εκτέλεσης των συμβάσεων μίσθωσης χώρου για εγκατάσταση καντινών και ξαπλωστρών, σε όλες τις παραλίες της αρμοδιότητάς του, προκειμένου να προλαμβάνονται περιπτώσεις παρεκκλίσεων.
3. Τέλος, θα πρέπει να επιλεγούν με αντικειμενικά κριτήρια ορισμένες μόνο παραλίες, στις οποίες θα μπορεί να επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του χώρου τους για παρόμοιες εγκαταστάσεις. Οι παραλίες που θα επιλεγούν, θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος, το οποίο να επιτρέπει τη συνύπαρξη και συλλειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων, παράλληλα με την ακώλυτη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Στις λοιπές παραλίες που λόγω μεγέθους δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις σύμφωνα με τους περιορισμούς που θέτουν οι νόμοι και οι οικείες διατάξεις, να μην παραχωρείται η χρήση χώρου για το σκοπό αυτό.
Παν. Νταής: Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία "Ελιά" Παν. Νταής: Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για τη λειτουργία καντίνας στην παραλία "Ελιά" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.