Περί φοιτητικών ενοικίων στα Ιωάννινα

Περί φοιτητικών ενοικίων στα Ιωάννινα



Τα Ιωάννινα τις μέρες αυτές έχουν την τιμητική τους.. Εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν σπίτια για την εγκατάσταση των νέων φοιτητών. Μία περίπτωση τέτοιας αναζήτησης έγινε… viral καθώς ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης μίλησε στο Mega για την προσωπική του εμπειρία.

«Πέρασε ο γιος μου στα Ιωάννινα στη φιλοσοφική και έψαξα να βρω ένα σπίτι.

Το θέμα είναι πως ένας άνθρωπος αποφάσισε ότι θέλει 2.500 ευρώ προκαταβολή για τα χρήματα που δε θα φαίνονταν στο συμβόλαιο.

Επειδή επικοινώνησα με πολλούς ανθρώπους και αυτό συμβαίνει, επειδή δεν πιστεύω στις ελεγκτικές υπηρεσίες ότι μπορούν να βάλουν μία τάξη γιατί ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά η οποία έχει γίνει εγκληματική, αλλά πιστεύω μόνο στον άνθρωπο, ήθελα να παρακαλέσω αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποκτήσει ένα σπίτι, να πάρουν τα χρήματά τους αλλά να σεβαστούν αυτά τα παιδιά.

Ας τα αντιμετωπίσουν σαν παιδιά τους γιατί μπορεί να τα βρουν μπροστά τους.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τουρίστες. Βοηθήστε τα παιδιά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

Ανάλογες περιπτώσεις αναφέρονται και σε άλλες πόλεις όπου φιλοξενούνται πανεπιστήμια.

Γεγονός όμως είναι ότι από τη στιγμή που η βραχυχρόνια μίσθωση μπήκε στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών τα ενοίκια είτε πρόκειται για φοιτητή, είτε για εργαζόμενο, είτε για οικογένεια έχουν εκτοξευθεί όπως και οι απαιτήσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Καλό θα είναι στα Γιάννινα να καταλάβουν όλοι ότι ο αριθμός των φοιτητών χρόνο με τον χρόνο μειώνεται. Ότι πρόκειται για παιδιά που έρχονται στην πόλη και οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να πληρώσουν τις σπουδές..

Ότι η αντιμετώπιση και η συμπεριφορά προς αυτά τα παιδιά αποτελούν μέρος της φήμης της πόλης.




Περί φοιτητικών ενοικίων στα Ιωάννινα Περί φοιτητικών ενοικίων στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.