Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας!

Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας!



Η μάχη της… Ελιάς δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, όπου μεταφέρθηκαν οι αντιδράσεις για την παραχώρηση για ιδιωτική εκμετάλλευση της τελευταίας ελεύθερης παραλίας της Θεσπρωτίας.

Στην Ηγουμενίτσα έχουν συγκεντρωθεί περίπου χίλιες υπογραφές κατοίκων που αντιδρούν στην απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει την παραλία μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες για μία τριετία και με αντίτιμο χίλια ευρώ το χρόνο!

Εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρισκόταν δεκάδες κάτοικοι. Σε μία διαδικασία που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες ειπώθηκαν πολλά με την Δημοτική Αρχή όμως να μην βλέπει τα αυτονόητα.

Και το πιο αυτονόητο στην περίπτωση αυτή ήταν η κατασκευή της καντίνας που από μόνη της αρκούσε για να ανακληθεί άμεσα η άδεια. Κι αυτό γιατί από την διαγωνιστική διαδικασία προβλεπόταν τροχήλατη καντίνα.

Η Δημοτική Αρχή κάτω από τις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτές και την απόφασή της για εκχώρηση της παραλίας.

Έτσι αφενός ισχυρίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να ανακαλέσει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αφετέρου ο ιδιώτης μπορεί να εγείρει οικονομικές απαιτήσεις αλλά παρόλα αυτά θα ζητήσει να γίνει αυτοψία και αν διαπιστώσει παράβαση των όρων θα ανακαλέσει την άδεια.

Όλα αυτά άνευ χρονοδιαγράμματος..

Η Λαϊκή Συσπείρωση που έφερε το θέμα προς συζήτηση και η πρότασή της όφειλε να τεθεί σε ψηφοφορία πρότεινε να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ανακληθεί η άδεια εκχώρησης της παραλίας και στη βάση αυτή να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή.

Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε καθώς η Δημοτική Αρχή έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο σώμα.

Στο επίμονο αίτημα παρατάξεων και πολιτών για άμεσο έλεγχο στην παραλία καθώς κατασκευάστηκε καντίνα ακούστηκε το πιο απίθανο… Ότι δηλαδή δεν έχει δοθεί άδεια ακόμη στην καντίνα ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει έλεγχος.

Η Δημοτική Αρχή δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο εκπρόσωπος των πολιτών που έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα τοποθετήθηκε ζητώντας να μείνει ελεύθερη η παραλία και μάλιστα έβαλε πάνω στα έδρανα τα 1.030 ευρώ που συγκέντρωσαν οι ίδιοι, όσο το αντίτιμο από τον ιδιώτη!


Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας! Η μάχη της… Ελιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.