Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην Εγνατία

Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην ΕγνατίαΕφαρμογή αντίστοιχη του 112 που θα ενημερώνει διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία οδό για περιστατικά αυτοκινήτων που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Πασχάλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αυτοκινητόδρομου.

«Με την αναστροφή των διακινητών πάνω στην Εγνατία συμβαίνουν πράγματα για τα όποια κανένας αυτοκινητόδρομος δεν έχει σχεδιαστεί και προβλεφθεί», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πασχάλης. «Η Εγνατία Οδός – σημειώνει – συνεργάζεται με της αστυνομικές αρχές για την πάταξη και έλεγχο του φαινόμενου, έχει πυκνώσει της περιπολίες τεχνικής αστυνόμευσης. Έχουμε αποφασίσει και έχουμε δώσει εντολή για να λειτουργήσει, μια εφαρμογή κάτι αντίστοιχο με την εφαρμογή 112 που θα έχει όμως πιο γρήγορη και άμεση ανταπόκριση, που θα ενημερώνει με μήνυμα στο κινητό τους για τα έκτακτα συμβάντα τους διερχομένους οδηγούς, μια εφαρμογή που θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επομένους μήνες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα την επομένη περίοδο, είναι κάτι πρωτοποριακό που η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε έχει επενδύσει σε αυτή την καινούρια εφαρμογή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Πασχάλης σημείωσε: «Από κει και πέρα, για διάφορα τεχνικά μέτρα αποτροπής που ακούγονται και γράφονται, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, γιατί είναι παράνομα ,οτιδήποτε μπαίνει πάνω στο δρόμο πρέπει να περιγράφεται από τον Κωδικό Οδικής Κυκλοφορίας συμφώνα με την υπαρκτή νομοθεσία, κανένα τέτοιο εγκάρσιο μετρό δεν μπορεί να τοποθετεί σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο εθνικό η σε δρόμο επαρχιακού δικτυού. Όλα αυτά που λέγονται δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν ,πουθενά δεν έχουν εφαρμοστεί, που εκτός από παράνομα είναι φυσικά και πολύ επικίνδυνα».Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην Εγνατία Εφαρμογή ανάλογη του 112 για την ανάποδη κίνηση στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες