Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος

Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος



Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να αγοράσουν ή να μεταβιβάσουν ακίνητο μπαίνει από την 1η Νοεμβρίου, όπου ο Ηλεκτρονικός Φάκελος τίθεται σε πλήρη λειτουργία.

Ο συμβολαιογράφος μέσα από την νέα ψηφιακή εφαρμογή θα μπορεί να αντλεί όλα τα απαραίτητα έγραφα του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί. Συγκεκριμένα θα περιέχονται όλα εκείνα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και τα έγγραφα του ακινήτου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ).

Βασική επιδίωξη των Αρχών είναι οι μεταβιβάσεις να ολοκληρώνονται σε διάστημα 2-3 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα ήδη λειτουργεί πιλοτικά προκειμένου να διαπιστωθούν και να εντοπισθούν προβλήματα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν πριν την 1η Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που το ακίνητο που ενδιαφέρει είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο, αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακίνητα: Μεταβιβάσεις «εξπρές» από 1η Νοεμβρίου - Σε λειτουργία ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.