Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου

Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο ΠωγωνίουΕγκρίθηκε στο 1ο στάδιο η Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου μέσω του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο Καλπακίου, το Δημοτικό σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών. Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Ο προϋπολογισμός της πράξης που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 388.758,38€ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει υποβάλει επίσης ακόμα μία αίτηση προς ένταξη που αφορά σε δημοτικά κτίρια, η οποία επίσης αναμένεται να εγκριθεί το επόμενο διάστημα. 

Η πρόταση αφορά πέντε (5) δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημαρχείο Καλπακίου, το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καλπακίου, το πρώην Δημαρχείο Παρακαλάμου, το πρώην Δημαρχείο Δελβινακίου και το πρώην Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Πωγωνίου μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και τέλος εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών (3) σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες