ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ



Η αλλαγή είναι μια διαδικασία δυναμική που προκύπτει από τη διάθεση των ανθρώπων να μεταμορφώσουν κάτι που δεν τους αρέσει και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να περάσουν από το ζην στο ευ ζην.

Στην Πέρδικα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτάσουμε στο ζην και μάλιστα έχουμε κάνει και βήματα προς τα πίσω σε σχέση με αυτό. Η πρόταση που φέρνουμε κομίζει αρκετά νέα στοιχεία με κυριότερα τα στοιχεία της διαβούλευσης, της πολιτικής με βάση τους στόχους, τις καλές πρακτικές και την τεχνοκρατική διαχείριση των ζητημάτων για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Για να μπορέσουν να πραγματωθούν τα παραπάνω όμως οφείλουμε να αναμετρηθούμε όλοι μας με κάποια ζητήματα μέχρι την εκλογική διαδικασία η οποία τελικώς θα μας οδηγήσει στην ορθολογική επιλογή στο τέλος. Αυτά είναι:

Να αποβάλλουμε επιτέλους το νεποτισμό, την οικογενειοκρατία δηλαδή, που οδηγεί σε στρεβλές αποφάσεις για το πολιτικό μέλλον και να αποφασίσουμε με αξιοκρατικά κριτήρια όπως είναι το βιογραφικό του υποψηφίου και του υποψηφίου Δημάρχου, το πρόγραμμα και την πρότερη εμπειρία διακυβέρνησης.

 Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη και δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αντίστροφα από τα πάνω προς τα κάτω. Πρώτος εγώ λοιπόν ζητάω να μην με ψηφίσει κανείς από τον οικογενειακό ή φιλικό μου κύκλο αν θεωρεί πως δεν είμαι ο κατάλληλος να τον εκπροσωπήσω.
Η οικογενειακή παράδοση. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το απόστημα ότι «τα παιδιά ψηφίζουν ότι ψηφίζουν οι γονείς τους». Προφανώς και συμβαίνει όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε να διαιωνίζεται αυτή η αντίληψη και ήρθε πλέον η ώρα οι νεότερες γενιές να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίζεται η αυτονομία της ψήφου και επιλογής τους.

Οι απόντες. Η Πέρδικα έχει ένα αρκετά μεγάλο εκλογικό σώμα, από το οποίο ψηφίζει περίπου το μισό. Ξέρω ότι υπάρχουν αμετάβλητοι παράγοντες όπως η απόσταση που δεν επιτρέπουν σε πολλούς από εσάς να μεταβείτε στο χωριό μας για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Αντικειμενικά αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω. Μπορώ να σας πω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έρθουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα και ότι αυτό δεν θα πάει χαμένο.

Η θετική εκλογική πολιτική εκστρατεία. Σκοπός μου είναι να προβάλλω τι μπορούμε εμείς να κάνουμε διαφορετικά και όχι τι δεν έγινε τόσα χρόνια. Τα χρόνια αυτά εξάλλου πέρασαν και χρέος μας είναι να μην χάσουμε και τα επόμενα. Η αντίληψη μας λοιπόν δεν είναι μια αντίληψη αντιπαράθεσης με τους υπολοίπους, αλλά μια αντίληψη σύγκρισης και ελεύθερης επιλογής.

Οι κομματικές ταυτότητες. Τα κόμματα είναι υπαρκτά και καθορίζουν τις ζωές μας όμως οφείλουμε να τα βάλουμε στο συρτάρι όταν μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το στοίχημα είναι ένα, να πιστέψουμε στην πρόοδο που εκφράζεται από ένα ευρύ φάσμα ατόμων από τη δεξιά έως την αριστερά και να αντιπαρατεθούμε με τη συντήρηση και τη στασιμότητα. Επαναλαμβάνω και εδώ ότι χρειάζεται αξιολογική κρίση για την τελική επιλογή.

Η δεύτερη γενιά μεταναστών που ζουν αρμονικά μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια. Οι φίλοι μας, οι γείτονες μας, η οικογένειά μας. Πολλοί από τους γονείς αυτών των παιδιών είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλά με υποχρεώσεις προς το δήμο. Τα παιδιά αυτά εκφράζουν μια κατά πολύ μεγαλύτερη ομάδα, η οποία είναι απούσα και οφείλουμε για πρώτη φορά να τα ακούσουμε σοβαρά.

Οι νέοι. Σκόπιμα τελευταίο σημείο αλλά εξαιρετικά σημαντικό είναι η νέα γενιά. Η γενιά που ζει, δημιουργεί, αλλάζει και μεγαλώνει την Πέρδικα γίνεται αντιληπτή από κάποιους μόνο ως εκλογικό σώμα. Οι παρατηρήσεις τους, η ορμή και οι ιδέες τους δεν ακούγονται με αποτέλεσμα να αδρανοποιούνται. Κανείς έως τώρα δεν τους έχει μιλήσει για τα συμβούλια νεολαίας, τις δυνατότητες που δίνουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγής για ταξίδια, τις δράσεις και τις δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν. Ήρθε ο καιρός αυτό να αλλάξει.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν συμμετοχικά. Μόνο ομαδικά μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Μπορούμε να διαφωνούμε, να συμφωνούμε. Σημασία όμως έχει να διαβουλευόμαστε. Ας γίνουμε πολλοί!












ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: 7 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.