Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική

Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική



Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο σύλλογός μας την Παρασκευή 28 Ιουλίου προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα στιχουργού και ποιητή Αλκη Αλκαίου ,στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία με τίτλο «αγύριστο κεφάλι» ,ξεχώρισε η παρουσία δεκάδων πολιτών της πόλης μας που είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα δείγμα αυτών των ξεχωριστών μουσικών στιγμών.

Ήταν εκεί άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα τραγούδια αυτά. ήταν εκεί εργαζόμενοι ,λαϊκοί άνθρωποι που κάθε φορά ανατριχιάζουν με τα κομμάτια του τα οποία σηματοδότησαν μια νέα εποχή στο τραγούδι, αμέσως μετά τη μεταπολίτευση.

Δεν ήταν απλά ένας φόρος τιμής σ΄έναν πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη ,έναν μάστορα του Λόγου, αλλά και μια ουσιαστική αναφορά στο τραγούδι μας, αυτό που ακουμπάει στη νεοελληνική κουλτούρα και μας εμψυχώνει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία, ευχαριστούμε τους μουσικούς της ορχήστρας (trio tenoro) που χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στο κοινό, ερμηνεύοντας με τον μοναδικό τους τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου.Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο Ανδρέα Κωστούλα που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Αλκη Αλκαίου.

Το πολιτιστικό γίγνεσθαι ,έχει συνέχεια με την εικαστική έκθεση που θα λάβει χώρα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από τις 29-07-2023 εως και 03/08/2023.. Θα είμαστε και πάλι όλοι εκει.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ




Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.