ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ....

Τις τελευταίες μέρες, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά του τόπου, δεχτήκαμε και προκαλέσαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν καταιγισμό ανακοινώσεων υποψηφιοτήτων συμπολιτών μας, που πρόκειται να δώσουν την εκλογική μάχη της 8ης Οκτωβρίου. Ας αφήσουμε όλη αυτή την πληροφορία να καταλαγιάσει μέσα μας και ας χαρούμε τις άγιες μέρες που έρχονται με τις οικογένειές μας.
Όσο όμως πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών, είναι χρέος μου να απευθυνθώ στον κόσμο που “απορεί”, και για το τι έχουμε τελικά καταφέρει τα τελευταία 4 έτη που είχαμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.
Υπάρχουν ενέργειες και πράξεις “άμεσα ορατές”.
Άλλες είναι “μη όρατες” μεν, εξίσου ή και περισσότερο σημαντικές δε.
Τις επόμενες μέρες λοιπόν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα προσπαθήσω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου μέσω και αυτής της επικοινωνιακής οδού, για όσα επιτεύχθηκαν μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2019 έως και σήμερα. Αυτά καθώς και όσα έχουν δρομολογηθεί σε επίπεδο ολοκληρωμένων μελετών και διοικητικού προγραμματισμού, αποτελούν μέρος του φιλόδοξου σχεδίου μας για τη συνέχεια του Δήμου. Η ενημέρωση θα γίνεται ανά τομέα, τα δεδομένα που πρόκειται να παρουσιαστούν έχουν αντληθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες και είναι πλήρως διασταυρωμένα και ελέγξιμα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από κάτι “μη όρατο”.

ΤΟΜΕΑΣ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ
Από την ανάληψη των καθηκόντων της η παρούσα Δημοτική Αρχή προώθησε ως πρώτης προτεραιότητας το θέμα της Εκπόνησης του Τοπικού Χωρικού-Πολεοδομικού Σχεδίου (το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο του Δήμου και όχι μόνο της Δ.Ε. Παραμυθιάς), με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Δήμος Σουλίου είναι ένας από τους λίγους Δήμους της Επικράτειας που διεκδίκησε και ενέταξε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ (Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ – ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΣΟΥΛΙΟΥ) στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο συμβασιοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Αναμένεται να λύσει τα γνωστά σε όλους χρόνια προβλήματα χρήσεων γης, συντελεστών δόμησης, οριοθετήσεων ρεμάτων κλπ. και ο ανάδοχος εγκαθίσταται τον προσεχή Οκτώβριο στην περιοχή για την έναρξη των απαιτούμενων εργασιών.
Ταυτόχρονα διέθεσε ίδιους πόρους για σειρά τροποποιήσεων και πράξεων αναλογισμού στη Δ.Ε. Παραμυθιάς με αποτέλεσμα το τελικό ποσό που τελικά δεσμεύτηκε για πολεοδομικές μελέτες και πράξεις να ανέρχεται σε 1.180.000,00 € περίπου.


Το πολεοδομικό «νοικοκύρεμα» το διεκδικήσαμε, το πετύχαμε, θα το παρακολουθούμε στενά και θα συνδράμουμε τα μέγιστα και όπου χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του.

Τέλος, με την ευκαιρία της επερχόμενης γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου να ευχηθώ σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Αγάπη.

Συνεχίζεται....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.... ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες