Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες

Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες


Για λίγες μόνο μέρες κράτησε το πάγωμα των εργασιών για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών στον οικισμό του Μεγάλου Παπίγκου.

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου με προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Α΄ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε ανασταλεί η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στις οικίες που κατασκευάζει ο εφοπλιστής Αντώνης Λαιμός.

Στη συνέχεα συνεκλήθη η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ η οποία απέρριψε την αίτηση που είχε κατατεθεί και άναψε έτσι το πράσινο φως για συνέχιση των εργασιών.

Έτσι οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν και πάλι και είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν πριν την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης αδειών, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχαν καταγγείλει εδώ και 17 μήνες έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις, για την εξυπηρέτηση της οικοδομικής δραστηριότητας είχε συντελεστεί κατάφωρη παραβίαση των ορίων του παραδοσιακού οικισμού του Μεγάλου Πάπιγκου και του Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» επισημαίνει ότι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου «με προσωρινή διαταγή της κας Προέδρου του Α΄ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανεστάλη από 14ης Ιουλίου η εκτέλεση των οικοδομικών αδειών των οικοδομών που κατασκευάζονται έξω από τον οικισμό του Μεγάλου Πάπιγκου και εντός του Πυρήνα Βίκου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου […] «Από εχθές, λοιπόν, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι οικοδομικές εργασίες, οι οποίες μπορεί να ολοκληρωθούν ΠΡΙΝ από την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης αδειών, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τέσσερις αναβολές που ζήτησαν οι αντίδικοι».


Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες Πάπιγκο: Το ΣτΕ «ξεπάγωσε» την αναστολή εργασιών στις εφοπλιστικές κατοικίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.