Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ

Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ


Η ιδιωτικοποίηση των σταθμών μεταφόρτωσης που αποφασίστηκε σήμερα και που τόσα χρόνια «παλεύει» να υλοποιήσει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ώστε να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα επιφυλάσσει ένα ακόμα πιο ζοφερό μέλλον για το λαό της Ηπείρου

Η συνεδρίαση για την ιδιωτικοποίηση έγινε με fast-track διαδικασίες και με τηλεδιάσκεψη, αποκλείοντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων που διαμαρτύρονται τόσο καιρό. Η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ, αφού παρουσίασε το άσπρο-μαύρο τελικά έλυσε τα χέρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει ο λαός.

Κατά πλειοψηφία συμφώνησαν ότι το να λειτουργούν με δημόσιο χαρακτήρα οι υπηρεσίες είναι κόστος ενώ ο «καλός επιχειρηματίας» παρουσιάστηκε σαν σωτήρας και όχι για να εισπράξει κέρδη από υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί κατά 100% από κρατική χρηματοδότηση δηλαδή από τις τσέπες του λαού.

Τρίβουν τα χέρια τους οι εργολάβοι! Το σκεπτικό αυτής της απόφασης ανοίγει το δρόμο να ιδιωτικοποιηθούν όλα τα στάδια επεξεργασίας απορριμμάτων που έχουν πληρωθεί με κρατικό χρήμα και πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα.

Και η αποκομιδή των βιοαποβλήτων και οι μονάδες επεξεργασίας των βιοαποβλήτων και τα πράσινα σημεία και οι γωνιές ανακύκλωσης. Με βάση το σκεπτικό της πλειοψηφίας του ΦΟΔΣΑ, είναι όλα υπηρεσίες που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό να δουλέψει και περιμένουν έναν «εργολάβο-σωτήρα» να τα εκμεταλλευτεί.

Σε μια περιοχή με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο τον αγώνα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες καθαριότητας.

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα. Ολοι όσοι σήμερα ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση των σταθμών μεταφόρτωσης, μπροστά στις αυτοδιοικητικες εκλογές θα βγουν να υπερασπιστούν στο λαό ,στους εργαζόμενους, τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών .

Αντί να ενισχυθούν με προσωπικό οι δημοτικές υπηρεσίες που είναι ρημαγμένες από την κυβερνητική πολιτική που ακολουθούν πιστά και όλες οι δημοτικές αρχές της Ηπείρου, επέλεξαν να ξεπουλήσουν τους ΣΜΑ που ο λαός έχει πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Ο λαός φορολογήθηκε για να επιχορηγηθεί μεσω του ΕΣΠΑ η δημιουργία των ΣΜΑ, φορολογείται μέσω των ανταποδοτικών για να πληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία με το προσωπικό των Δήμων και θα ξανα-φορολογηθεί μέσω των ανταποδοτικών για να πληρωθούν οι εργολάβοι που τελικά θα αναλάβουν τη λειτουργία των ΣΜΑ.

Όλα τα σωματεία της Ηπείρου στους ΟΤΑ καλούν τον λαό τους εργαζόμενους τα σωματεία ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΑ Ε.Κ, ΤΑ Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου να ξεσηκωθούν και «να απαιτήσουν να μην προχωρήσει η εφαρμογή της κατάπτυστης αυτής απόφασης που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρηματικό πεδίο δράσης .

Να διεκδικήσουν να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών στις δημοτικές υπηρεσίες.

Να ζητήσουν την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων – παρατασιούχων

Να αναλογιστούν τι θα συμβεί αν με το ίδιο σκεπτικό της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ προχωρήσει η εκχώρηση σε ιδιώτες και άλλων ανταποδοτικών υπηρεσιών- όπου δεν το έχουν κάνει ακόμα - (καθαριότητα, πράσινο - Νερό- βιολογικός )κ.ά).

Η πολιτική αυτή ανοίγει το δρόμο, όχι μόνο στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου, στη μείωση του ειδικευμένου εργατικού και επιστημονικού προσωπικού, στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Σημαίνει ακόμη και απολύσεις με το αντιδραστικό εργαλείο της αξιολόγησης!».


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Άρτας



Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.