Φοιτητική στέγη: Τι είναι η διαλειμματική μίσθωση που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Φοιτητική στέγη: Τι είναι η διαλειμματική μίσθωση που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


Τη διαλειμματική μίσθωση εφαρμόζουν σε φοιτητικές κατοικίες όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες, προκειμένου να διατηρήσουν ταυτόχρονα και τη βραχυχρόνια διαμονή.

Αναλυτικότερα, η αστικού τύπου διαδικασία στέγασης έχει ως στόχο την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των φοιτητών και άλλων ενοικιαστών, σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους, με τον έκαστοτε μισθωτή να υποχρεούται να αδειάσει το διαμέρισμα από τα προσωπικά του αντικείμενα και να παραδώσει το ακίνητο στον εκμισθωτή.


Συνήθως, η πρώτη περίοδος ορίζεται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο και η δεύτερη από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναζητούν ενοικιαστές για βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση μέσω συγκεκριμένων πλατφορμών, τύπου Airbnb.

Σύμφωνα με μεσιτικές εταιρείες, τόσο στη μακροχρόνια όσο και στη βραχυχρόνια μίσθωση ο κάθε μισθωτής προπληρώνει τον μήνα διαμονής του, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο των κακοπληρωτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ιδιοκτήτες το πρόβλημα με την εκμίσθωση σε φοιτητές είναι μεγάλο, με τα ενοίκια να είναι αρκετά υψηλά.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου στούντιο 30-35 τ.μ. κοντά στις Πανεπιστημιουπόλεις αγγίζουν τα 350 ακόμη και τα 450 ευρώ.


Φοιτητική στέγη: Τι είναι η διαλειμματική μίσθωση που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων Φοιτητική στέγη: Τι είναι η διαλειμματική μίσθωση που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.