Νοσοκομείο Πρέβεζας: Σε ιδιώτες οι διακομιδές

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Σε ιδιώτες οι διακομιδές



Στην προκήρυξη διαγωνισμού προχωρά το Νοσοκομείο Πρέβεζας προκειμένου να αναθέσει τις δευτερογενείς διακομιδές σε ιδιώτες!!

Αυτό γίνεται στη βάση νέου νόμου που τέθηκε σε εφαρμογή και οδηγιών που έχουν λάβει τα νοσοκομεία με δεδομένα τα μεγάλα κενά στο ΕΚΑΒ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του καυτηριάζει την εξέλιξη αποδίδοντάς την στη συνεχή προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί λογική συνέχεια της πολιτικής επιλογής, όλα αυτά τα χρόνια να μην ανανεώνεται επαρκώς ούτε το προσωπικό ούτε ο στόλος του ΕΚΑΒ πανελλαδικά αλλά και εδώ στην Πρέβεζα. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις σε πανελλαδικό επίπεδο δεν υπερέβαιναν ποτέ, τα τελευταία 13 χρόνια τις αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται πανελλαδικά μια ασφυκτική κατάσταση τόσο στις πρωτογενείς όσο και στις δευτερογενείς διακομιδές.

Η λύση που προτείνει η κυβέρνηση, δηλαδή αυτό το πραγματικό κενό να το καλύψει με ιδιώτες και όχι με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι μία λύση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι η πιο οικονομική, αλλά υλοποιείται στη βάση της πολιτικής λογικής εμπορευματοποίησης της υγείας. Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για τους πολίτες της Πρέβεζας γιατί κάθε υπηρεσία που παρέχεται με τη λογική κόστους – οφέλους δεν μπορεί να παρέχεται με ισότιμο τρόπο σε όλο τον πληθυσμό.

Ως σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας έχουμε εδώ και πολύ καιρό αναδείξει αυτά τα ζητήματα σε έχουμε βάλει στο επίκεντρο της κριτικής μας αυτή την πολιτική λογική η οποία διατρέχει οριζόντια ολόκληρο το εθνικό σύστημα υγείας και δεν περιορίζεται αποσπασματικά στις διακομιδές. Πρόσφατο παράδειγμα είχαμε στην Πρέβεζα την προσπάθεια ΜΚΟποίησης των δομών Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου. Για αυτό λοιπόν οφείλουμε εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες της Πρέβεζας με ενιαίο τρόπο να αντικρούσουμε κάθε τέτοιο νόμο και να τον καταργήσουμε στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση.


Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.