Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη

Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη


Την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η παραπομπή σε δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Διπλωματικοί κύκλοι του ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χιμάρας.

Επίσης γίνεται γνωστό πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.


Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.