Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή

Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή


Με αφορμή το δημοσίευμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», κ. Παναγιώτη Νταή σχετικά με τις δήθεν «μονομερείς αποφάσεις της οριστικά απερχόμενης Δημοτικής Αρχής», πρώτη φορά διαπιστώνεται υποψήφιος δήμαρχος να διακατέχεται από τέτοια αμετροέπεια και θράσος. Θεωρεί εαυτόν παντογνώστη, μοναδικό κάτοχο της γνώσης, διαθέτοντα το «αλάθητο του Πάπα».

Ο κ. Νταής θα μπορούσε να είναι λιγότερο αλαζόνας, καθότι η μικρή και σύντομη επαφή του με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν του επιτρέπει να γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα του τόπου. Το γεγονός ότι είναι στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν του παρέχει το δικαίωμα να απαξιώνει μια Δημοτική Αρχή με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων της περιοχής, καθότι τα αντικείμενα της εμπειρίας του στο Υπουργείο ήταν γραφειοκρατικής και καθαρά διοικητικής φύσεως. Κι εδώ ερωτάμε: Πώς είναι δυνατόν μια Δημοτική Αρχή με θητεία άνω των οκτώ (8) ετών που έχει επιμεληθεί μια σειρά από Στρατηγικά Σχέδια όπως το ΣΒΑΚ, ΣΒΕ, ΣΦΥΟ κ.λπ. κι ένας Δήμαρχος που με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών θητεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πλέον των είκοσι πέντε ετών (25), υπηρετώντας και τους δύο της βαθμούς (Α’ και Β’) και προεδρεύοντας σε συλλογικά όργανα όπως ΠΕΔ, ΦΟΣΔΑ κ.λπ., να στερούνται γνώσης και εμπειρίας;

Επιπλέον, ο κ. Νταής προσβάλλει, στο υβριστικό δημοσίευμά του και την ποιότητα των στελεχών του Δήμου, θεωρώντας τα ανίκανα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μεγαλόπνοα έργα. Στελέχη με τα οποία θα κληθεί να συνεργαστεί, εφόσον βέβαια εκλεγεί, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με βάση τις προτιμήσεις των πολιτών. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω αξιόλογη ομάδα έχει ήδη απαντήσει εμπεριστατωμένα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 15407/12-07-2023 έγγραφό της στα υποβληθέντα στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχόλια και προτάσεις του συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του ΣΒΑΑ Ηγουμενίτσας. Η παρέμβαση του κ. Νταή κατά το στάδιο της διαβούλευσης κινούνταν σε μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση γι’ αυτό και δεν υιοθετήθηκε από την μελετητική ομάδα, διότι, πιθανόν εσκεμμένα, έβαζε τη φιλοσοφία σύνταξης του ΣΒΑΑ σε διαφορετική κατεύθυνση με διαφορετικούς στόχους από αυτούς της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι το όψιμο και περιστασιακό ενδιαφέρον του κ. Νταή (ο ίδιος ασχολείται τελευταία με την τοπική αυτοδιοίκηση), καθότι πριν από λίγο καιρό έλαβε απόσπαση από το Υπουργείο στο οποίο υπηρετούσε, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Λιγότερη έπαρση και αλαζονεία δεν βλάπτει κ. υποψήφιε δήμαρχε γιατί δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς, αλλά σε μια Δημοτική Αρχή που την τίμησε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, για δύο θητείες και που κι αυτή τη φορά ζητάμε την επαναβεβαιώση, επειδή είμαστε μια Ομάδα χωρίς χρωματικές δεσμεύσεις και ρεβανσιστικές συμπεριφορές, πάντοτε δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του.

Σαν Δημοτική Αρχή αξιοποιήσαμε στο έπακρο τους πόρους και επιχορηγήσεις των πάσης φύσεως προγραμμάτων, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών και κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο βγήκαμε πρωταθλητές στην απορρόφηση κονδυλίων σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου σε έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας λάβαμε χρηματοδοτήσεις ύψους σχεδόν 40.000.000,00 € για την ένταξη δημοτικών έργων.

Σας γνωρίζουμε κ. Νταή ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας, το 2016, που εσείς δεν ήσασταν εδώ, η πόλη μας, πρώτη φορά για ελληνική πόλη, έλαβε το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αστική κινητικότητα πάνω, στην οποία χτίζεται και ο προγραμματισμός του Δήμου μας στον εν λόγω τομέα και όχι μόνον.

Ο πολιτικός πολιτισμός που θα έπρεπε να σας διακρίνει, καθότι έρχεστε από την πρωτεύουσα και έπρεπε να έχετε μεγαλύτερη ευαισθησία και να αναγνωρίζετε έστω και κάποια θετικά πράγματα, καλύπτεται όπως φαίνεται, από την κομματική σας εμπάθεια και την αμετροεπή φιλοδοξία.

Η λάθος προσέγγισή σας στα τοπικά θέματα οφείλεται στο γεγονός ότι είστε νέος στον τόπο, δεν συμβουλεύεστε, προφανώς, τους συνεργάτες σας, αλλά κυρίως οφείλεται στην παντογνωστική σας έπαρση. Τέλος, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό περί απερχόμενης Δημοτικής Αρχής θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι μπορεί να είστε εσείς ο απερχόμενος πολίτης της περιοχής, τότε, όπου και τελειώνει η προσωρινή σας απόσπαση στην Περιφέρεια Θεσπρωτίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού 
«Δύναμη Προοπτικής»
Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή Απάντηση Λώλου στον Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.