Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου

Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου


Οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας και η εισαγγελική παραγγελία από τον Άρειο Πάγο, κινητοποιούν τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες ξεκινούν ελέγχους σε οργανωμένες παραλίες.

Η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα οι πρώτες αντιδράσεις στη χώρα πριν ακόμη αυτές πάρουν το όνομα «το κίνημα της πετσέτας» ήρθαν από τη Θεσπρωτία και αφορούσαν στην μικρή παραλία Ελιά. Την τελευταία ελεύθερη παραλία του Νομού που δόθηκε σε ιδιώτη από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, παρά τις αντιδράσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε εκτενείς ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να είναι σαφές, φαίνεται όμως ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Μαρτίου, οι επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στο 60% της παραλίας ανεξαρτήτως τετραγωνικών και μόλις στο 30% σε παραλίες που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Η νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και να υπάρχει ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων.


Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου Έλεγχοι και στις παραλίες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.