Να ψηφίσουν κατά συνείδηση στους Δήμους της Θεσπρωτίας καλεί τους ψηφοφόρους του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξη στον Στεφο για την Περιφέρεια.

Να ψηφίσουν κατά συνείδηση στους Δήμους της Θεσπρωτίας καλεί τους ψηφοφόρους του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξη στον Στεφο για την Περιφέρεια.


Οι εκλογές της 8 ης Οκτωβρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεξάγονται σε ένα πλαίσιο συρρίκνωσης των δημοκρατικών διαδικασιών, περιορισμού της έκφρασης των πολύχρωμων δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών και περιορισμού των αρμοδιοτήτων και της χρηματοδότησης των ΟΤΑ που εκφράζεται εκτός των άλλων στην υποστελέχωση και στην εκτεταμένη ανάθεση «έργων» με όρους αγοράς στον ιδιωτικό τομέα.

Η παραπάνω κατάσταση έχει αναμφίβολα την σφραγίδα των πολιτικών της ΝΔ στο χώρο της Τ.Α.

Οι δημοτικές εκλογές δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο άσκησης κομματικών μηχανισμών. Πρέπει να αποσκοπούν στην κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, οι δε αυτοδιοικητικές παρατάξεις να είναι θεσμοί ενεργής συμμετοχής των πολιτών στην κατεύθυνση της υλοποίησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα αντιμετωπίζουν τους Δήμους με όρους ιδιωτικής εταιρείας, αλλά σε πλαίσια δημοκρατικού προγραμματισμού, αποκέντρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών, τόσο στην διαμόρφωση αυτών των πολιτικών, όσο και στην υλοποίηση τους.


Προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούν:

– Η διαφύλαξη και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα και η βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών των Δήμων.
– Η αλλαγή του πλαισίου υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης στους ΟΤΑ.
– Η διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών στα συλλογικά όργανα και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις των Δήμων.
– Η αξιοποίηση για κοινωφελείς χρήσεις της Δημόσιας Περιουσίας.
– Η ανάπτυξη του λιμανιού με απόδοση στο Δήμο σημαντικού ποσοστού από τα έσοδά του.
– Η διαχείριση του νερού ως δημόσιου αγαθού.
– Η δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, με αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και του κόστους ενέργειας του Δήμου.
– Η συγκέντρωση, η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων να είναι υπόθεση των υπηρεσιών των Δήμων.
– Η βιώσιμη κινητικότητα σε συνδυασμό με την κυκλική οικονομία.
– Η προστασία του περιβάλλοντος.
– Η βελτίωση της λειτουργικότητας των σχολικών εγκαταστάσεων και η αναβάθμισή τους.
– Η δημιουργία πολιτιστικών υποδομών.
– Η αναβάθμιση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
– Η ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό και η εφαρμογή του νόμου στη χρήση του.
– Η επέκταση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ψηφίζοντας κατά συνείδηση, να στηρίξουν προοδευτικά σχήματα εκτιμώντας, την διαδρομή και την στάση τους στα κρίσιμα ζητήματα της ΤΑ και των πόλεών μας.

Είναι εφικτό και αναγκαίο, οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, στην καθημερινή κοινωνική πραγματικότητα των πόλεων, υπηρετώντας τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Ταυτόχρονα στην Περιφέρεια Ηπείρου θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με αίσθημα ευθύνης, μέσα από την ανοιχτή παράταξη, «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο, για να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις της εποχής μας, αντιπαραθέτοντας ένα διαφορετικό σχέδιο ισόρροπης ανάπτυξης του τόπου, που βασίζεται στους πυλώνες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής προστασίας.


Να ψηφίσουν κατά συνείδηση στους Δήμους της Θεσπρωτίας καλεί τους ψηφοφόρους του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξη στον Στεφο για την Περιφέρεια. Να ψηφίσουν κατά συνείδηση στους Δήμους της Θεσπρωτίας καλεί τους ψηφοφόρους του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξη στον Στεφο για την Περιφέρεια. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες