Συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου

Συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου


Ποιά είναι τα κύρια κίνητρα που σας ώθησαν να αποφασίσετε να είστε υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου.
Η αγάπη μου για τον τόπο είναι το βασικό κίνητρο. Η αγάπη αυτή θα αποδειχτεί κατά την διάρκεια της θητείας μου στο τιμόνι του Δήμου.
Πάντα ήθελα να προσφέρω στον τόπο αυτό. Νιώθω ότι έχω την δύναμη να το κάνω. Έχω την δύναμη να αλλάξω την πορεία του Δήμου, που αυτή την στιγμή είναι σε κάθοδο.
Έχω δίπλα μου ανθρώπους με παρόμοια θέληση και διάθεση, ανθρώπους με εμπειρία και γνώσεις που μαζί τους θα γίνει η αλλαγή. Είναι ένας αγώνας , ένας δύσκολος αγώνας, που θα στεφτεί με επιτυχία γιατί όλοι οι παίκτες θα συμμετέχουν ισάξια. Και οι αγώνες μου αρέσουν.

Ποιές είναι οι κύριες προτεραιότητες σας για την ανάπτυξη του Σουλίου ως Δήμου
Για την ανάπτυξη, πολύ επιγραμματικά κάποιες από τις προτεραιότητες μας θα είναι :
- Βελτίωση της οδικής πρόσβασης στην κατοικία, την εργασία, την αναψυχή
- Πόσιμο νερό (έλεγχος ποιότητας , σταθερή και επαρκή ποσότητα)
- Πραγματική πολιτική προστασία ( άμεση αγορά πυροσβεστικών διατάξεων και υλικών πυρόσβεσης, προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων και λογισμικού πρόληψης, επιτάχυνση με κάθε μέσο της διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, νέα και ρεαλιστικά σχέδια δράσης πολιτικής προστασίας)
- Προστασία του περιβάλλοντος (έλεγχος-αποτροπή δημιουργίας χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης, έλεγχος υδάτων από απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων επιχειρήσεων, έλεγχος περιοχών NATURA)
- Τουριστική αναβάθμιση (προσέλκυση τουριστών από κοντινές περιοχές όπως τα παράλια,
- ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός , αδελφοποιήσεις με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, βοήθεια σε υφιστάμενες επιχειρήσεις με ενημερωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις, έμφαση στη συνεχή προβολή με όλα τα μέσα )
- Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της αισθητικής του χώρου (μεγάλες πλατείες αλλά και μικρές πλατείες και πάρκα γειτονιάς, ευρύχωρα πεζοδρόμια και υποδομές για κίνηση των ατόμων με διαφορετική κινητικότητα)
- Αθλητικοί χώροι (συντήρηση υφιστάμενων, δημιουργία νέων και προβολή-υποστήριξη και διοργάνωση δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες)
- Παιδικές χαρές (καμία παιδική χαρά χωρίς πιστοποίηση, άμεση αποκατάσταση ζημιών )
- Ψηφιακά εργαλεία ( υπηρεσιών του Δήμου, εξυπηρέτησης των πολιτών, εξυπηρέτησης επισκεπτών – τουριστών)
- Χωροταξικός σχεδιασμός, σωστή διάνοιξη οδών, οριοθετήσεις ρεμάτων, αποκατάσταση οικοδομησιμότητας οικοπέδων ( έμμεση αύξηση της αξίας των ιδιοκτησιών)
Οι προτεραιότητες μας ανακοινωθούν σύντομα.

Πως προτίθεστε να προωθήσετε τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν την τοπική κοινότητα
Ένα εργαλείο συμμετοχής των πολιτών είναι η επιτροπή διαβούλευσης. Παρακολουθώντας όμως την μειωμένη συμμετοχή των δημοτών, κατάλαβα ότι πρέπει να εισάγουμε νέα και σύγχρονα εργαλεία. Ένα βασικό εργαλείο θα είναι μια εφαρμογή (app) στα κινητά των δημοτών μέσω της οποίας θα έχουν πλήρη πληροφόρηση για τα θέματα και θα εκφράζουν τις απόψεις τους. Τα δεδομένα αυτά θα παραδίδονται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους πριν την συζήτηση των θεμάτων. Επιπλέον οι συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου θα καλύπτονται από live προβολή μέσω διαδικτύου με δυνατότητα παρέμβασης.

Πως σκοπεύετε να προωθήσετε τον τουρισμό και την ανάπτυξη οικονομικών ευκαιριών στο Δήμο Σουλίου
Ο τουρισμός θα αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο.
Ένας δήμου πλούσιος σε φύση, ιστορία, μυθολογία και πολιτισμό πρέπει να δίνει έμφαση στον τουρισμό.
Θα δρομολογήσουμε έργα βελτίωσης πρόσβασης προς τα σημεία ενδιαφέροντος. Πρώτη προτεραιότητα η πρόσβαση στα μνημεία των ατόμων με διαφορετική κινητικότητα.
Ενισχύουμε τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού και διεκδικούμε μαζί τους χρηματοδοτήσεις και προσωπικό για την ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων.
Και εδώ τα ψηφιακά εργαλεία θα κάνουν σημαντική δουλειά. Μια εφαρμογή σε κινητά θα βοηθά τους επισκέπτες να βρουν οδηγό βουνού ή ξεναγό για κάποιο από τα μνημεία μας. Θα αξιοποιηθούν δημότες μας που έχουν γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον τουρισμό.
Ο θεσμός της αδελφοποίησης με άλλες πόλεις θα ζωντανέψει. Θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο εξωστρέφειας του δήμου μας προς τον κόσμο.
Εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις θα γίνονται σε περιόδους του έτους με μειωμένη επισκεψιμότητα ( για παράδειγμα η περιοδική έκθεση Σωτηρίου Βούλγαρη θα έχει παγκόσμια απήχηση και φυσικά η ανάλυση σε αυτή δεν μπορεί ) )
Επίσης μια καλή συνεργασία με τους όμορους δήμους θα βοηθήσει την τουριστική κίνηση.

Ποιά η άποψη σας για την προστασία του περιβάλλοντος στο Σούλι και πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε περιβαλλοντικά ζητήματα
Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος θα έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Πέραν των αρμοδίων υπηρεσιών περιβάλλοντος, που θεσμικά είναι αρμόδιες, θα εφαρμόσουμε και πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας.
Για τα έργα προς γνωμοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο θα γίνεται πρόσθετη μελέτη- αξιολόγηση από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι αποφάσεις θα προκύπτουν μετά από πλήρη γνώση του θέματος.
Και εδώ οι δημότες θα έχουν βασικό ρόλο, όπου μετά από πλήρη ενημέρωση, θα εκφράζουν τις απόψεις τους για το θέμα.

Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ως δήμαρχος, συνδυάζοντας την επαγγελματική σας εμπειρία με τη δημόσια διοίκηση
Ως γιατρός εχω μάθει να μελετάω πολύ. Επίσης έχω μάθει να ακούω προσεκτικά τους ασθενείς και τους συναδέλφους μου. Η γνώση, η εμπειρία και η συνεργασία δίνει μια καλή διάγνωση και μια πολύ καλή θεραπεία. Διευθύνω προσωπικό και συνεργάζομαι άψογα με τους συναδέλφους μου. Όλα αυτά, αν εφαρμοστούν και στον δήμο, πιστεύω θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον τόπο μας.
Συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου Συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.