ΕΠΙΣΚΕΨΗ Π. ΝΤΑΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Π. ΝΤΑΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ


Οι επισκέψεις του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, αρχίζουν συμβολικά από την Κοινότητα Γεροπλατάνου. Ένα μικρό σε πληθυσμό και μόνιμους κατοίκους χωριό, το οποίο είναι χαρακτηριστικά παραμελημένο τα τελευταία χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου Άρη Ντάσκα, ο οποίος παλεύει με τα προβλήματα χωρίς επαρκή συμπαράσταση.
Ο Γεροπλάτανος όμως, εκτός από την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αξίζει μιας καλύτερης αντιμετώπισης γιατί πρόκειται για μια Κοινότητα που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία και έχει προοπτικές. Με τον Άρη Ντάσκα, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και κατέρχεται εκ νέου ως υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Γεροπλατάνου με το Συνδυασμό μας, περιοδεύσαμε στο χωριό και την γύρω αγροτική περιοχή, με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και την μεγάλη ιστορική αξία.
Μετά από τη σχετική συζήτηση, παρουσία και του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στην Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου Αλέξη Μητσέλου, ξεχωρίζουμε τα βασικότερα ζητήματα, τα οποία αποτελούν και μέρος του προγράμματος του Συνδυασμού μας:
1.Εκπόνηση μελέτης για την απ΄ ευθείας σύνδεση του δικτύου ύδρευσης του χωριού από την γεώτρηση Δράμεσης, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το γεγονός ότι το δίκτυο πριν καταλήξει στον Γεροπλάτανο διέρχεται και από την Κορύτιανη, με αποτέλεσμα σε περίπτωση βλάβης να μην επαρκεί το νερό στο χωριό.
2.Βελτίωση κατάστασης οδικού δικτύου και κυρίως του τμήματος από το Κοιμητήριο προς τις σταβλικές εγκαταστάσεις κτηνοτρόφων του χωριού. Σχεδιασμός και εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας.
3.Έργα ανάπλασης της πλατείας του χωριού και δημιουργία υποδομών για την ακώλυτη χρήση του διαδικτύου. Διερεύνηση της δυνατότητας λειτουργίας καφενείου, στις εγκαταστάσεις του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
4.Τσιμεντόστρωση δρόμου που οδηγεί από την γέφυρα του ποταμού Καλαμά στον Άγιο Γεώργιο, με σκοπό να χρησιμοποιείται ως εναλλακτική οδός στις περιπτώσεις όπου ο κάμπος πλημμυρίζει και η διέλευση του κεντρικού δρόμου είναι αδύνατη ή επικίνδυνη.
5.Συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Πίεση προς τους αρμόδιους για την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ Χαμηλής Ζώνης Σκάλας Φιλιατών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ορθή καλλιέργεια των εκτάσεων.
6.Διεκδίκηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την λειτουργία με συγκεκριμένο ωράριο του εκπληκτικού αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Φανωτής (Ντόλιανης), καθώς και για την υλοποίηση έργων και δράσεων για την περαιτέρω προστασία, ανάδειξη και προβολή της.
7.Καθαρισμός – διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στο Πάρκο Αναψυχής Φανωτής. Διαμόρφωση του χώρου για την διοργάνωση καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Δημιουργία παραποτάμιας πεζοπορικής διαδρομής, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, αφού η περιοχή είναι προστατευόμενη.
Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε για την περιοχή του Γεροπλατάνου, μαζί φυσικά με τα θέματα της καθημερινότητας (αποκομιδή απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμός κ.α.). Είμαστε βέβαιοι ότι με τη συμπαράσταση και την υποστήριξη των κατοίκων του χωριού, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες αντιμετώπισης με αποτελεσματικό τρόπο, ως νέα Δημοτική Αρχή, από το νέο έτος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Π. ΝΤΑΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Π. ΝΤΑΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.