Τα μυστικά του καλού τσίπουρου στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Τα μυστικά του καλού τσίπουρου στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Τα καζάνια τσίπουρου έχουν “πάρει φωτιά” στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.

Η απόσταξη γίνεται σε χάλκινους αποστακτήρες, με χρήση ατμού. Τα ζυμωμένα στέμφυλα αποστάζονται αργά και υπομονετικά σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες μέσα από ένα σύστημα πολλαπλής κλασμάτωσης με στήλη.
Το πρώτο “καζάνεμα” ολοκληρώνεται, κάθε χρόνο, ως τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο, το πιο σημαντικό, αφού τότε καθορίζεται η κορυφαία ποιότητα, ως τα τέλη Μαρτίου. Από αυτό το απόσταγμα μένει μόνο το αγνότερο, η “καρδιά”. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποιοτικό, εκλεπτυσμένο αρωματικό απόσταγμα που διατηρεί ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού, μαλακό και φινετσάτο, αυθεντικό και καθαρό.

Ο κ. Μιχάλης Καπρινιώτης, παραγωγός τσίπουρου, κάνει τριάντα χρόνια αυτή τη δουλειά, συνεχίζοντας την παράδοση με πολύ μεράκι στο παραδοσιακό του αποστακτήριο, και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του. Το βράζει στους 95 βαθμούς, αρχίζει το τσίπουρο να τρέχει και είναι έτοιμο! Από την απαιτητική διαδικασία, όπως είπε, δεν λείπει και το γλέντι με καλή καρδιά και καλή διάθεση αλλά και μεζέδες όπως, η προβατίνα, το κοντοσούβλι και τα παϊδάκια.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.