Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ηγουμενίτσας κ. Μέλλο Ευάγγελο

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ηγουμενίτσας κ. Μέλλο Ευάγγελο

«’Όραμα χωρίς δράση είναι απλά ένα όνειρο. Δράση χωρίς όραμα είναι χάσιμο χρόνου. Όραμα και δράση μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Ερ.: Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Απ.: Θα έλεγα, ως ανάγκη καθώς ως Ενεργός Πολίτης, ζω την καθημερινότητα, τα επιμέρους προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου μας. Πολλές φορές, η μη ενεργή συμμετοχή δεν απαλλάσσει των ευθυνών όλους εκείνους που ασκούν ανεύθυνη κριτική. Άλλωστε, όταν επιβάλλεται να αλλάξει κάτι, όταν πρέπει να βγεις από μια τελματώδη κατάσταση, οφείλεις να ενεργοποιηθείς και παράλληλα να κριθείς. Και πιστέψτε με, στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.

Ερ.: Γιατί με τον Αντώνη Μπέζα;
Απ.: Με τον Αντώνη, μας συνδέουν προσωπικές σχέσεις. Σας διαβεβαιώ όμως πως αυτό, δεν θα αρκούσε για να συμπορευτώ μαζί του στο ενεργό πολιτικό πεδίο. Επιτέλους κάποτε πρέπει να διαχωρίσουμε τις φιλικές σχέσεις, το καλό παιδί, τον συγγενή, από έναν άνθρωπο που πρέπει να διαθέτει και ηγετικές ικανότητες. Ο Αντώνης προ πολλού έχει δώσει εξετάσεις και τις πέρασε με Άριστα. Οι ικανότητες του, ο πολιτικός του λόγος και η πολιτική του οξυδέρκεια, είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σε ότι αφορά την πολιτική του συνέπεια δεν είναι τυχαίο πως, όταν χρειάστηκε να συγκρουστεί με την κεντρική σκηνή δεν δίστασε να αποχωρήσει από υψηλές θέσεις μη δελεαζόμενος από παχυλούς μισθούς.


Ερ.: Γιατί απέναντι στην παρούσα Δημοτική Αρχή;
Απ.: Ακούστε, έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν είμαι από αυτούς που θα μηδενίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Σίγουρα έγιναν κάποια πράγματα και σε κάποιους λίγους τομείς, με επιτυχία. Αυτά όμως που έγιναν θα πρέπει να αξιολογηθούν με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Με αυτά που έπρεπε να γίνουν,
- Με τα 9 χρόνια εξουσίας,
- Με τις δυνατότητες που υπήρχαν και δεν αξιοποιήθηκαν και τέλος
- Με το κατά πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών.
Κορυφαίο δε μέτρο αξιολόγησης είναι, κατά πόσο αυτά που έγιναν θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι σαφές πως η παρούσα Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Ερ.: Ποια πιστεύετε πως είναι τα πλέον σημαντικά προβλήματα του Δήμου;
Απ.: Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, είναι να μπει στην λογική επιμερισμού θεμάτων π.χ. δρόμοι, καθαριότητα κλπ. Για να λυθούν αυτά τα επιμέρους σημαντικά προβλήματα, θα πρέπει να υπάρχει ολιστική προσέγγιση του συνόλου των επιμέρους. Η ολιστική προσέγγιση, οδηγεί νομοτελειακά σε μια απάντηση. Η αντιμετώπιση των θεμάτων που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής και της καθημερινότητας των Δημοτών θα έλθει από μια Δημοτική Αρχή που δεν θα έχει μόνο σαφή γνώση των προβλημάτων αλλά και την πολιτική βούληση και ικανότητα να τα επιλύσει. Να είστε σίγουρος πως ο Αντώνης και οι συνεργάτες του το εγγυώνται.

Ερ.: Ποια η άποψη σας για την Κοινότητα Πέρδικας;
Απ.: Θα σας έλεγα πως η Πέρδικα είναι μια μικρογραφία του συνόλου του Δήμου σε ότι αφορά τα ποιοτικά άλλα και ποσοτικά χαρακτηριστικά (τουρισμός, πρωτογενής τομέας, οικοδομικές δραστηριότητες κλπ.). Οι προϋποθέσεις ανάπτυξης είναι τεράστιες. Και όμως τα τελευταία χρόνια η στασιμότητα έχει γίνει επικίνδυνη. Είναι αδιανόητο μια τέτοια περιοχή να ταλανίζεται από προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί προ πολλού. Τι να πρωτοθυμηθώ; Αγροτική οδοποιία, ΣΧΟΟΑΠ, ύδρευση, καθαριότητα, κατάσταση χώρων πλησίον των παραλιών; Φοβάμαι πως οι καιροί, μας ξεπέρασαν και παράλληλα γειτονικοί τουριστικοί προορισμοί έχουν κάνει άλματα προόδου, ενώ εμείς είμαστε σημειωτόν. Η Πέρδικα πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις.

Ερ.: Ποια είναι η άποψή σας για τους υπόλοιπους υποψήφιους;
Απ.: Σέβομαι και τιμώ τον κάθε υποψήφιο, τόσο στη δική μας παράταξη όσο και στις άλλες. Βαθιά μέσα μου πιστεύω πως μας ενώνει η κοινή αγωνία να πάει ο Δήμος μπροστά. Η διαφορά μας είναι καθαρά στον τρόπο που θα γίνει αυτό. Και εδώ καίρια σημασία έχει το πρόσωπο του ηγέτη. Νομίζω πως το πρόσωπο του Αντώνη Μπέζα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Ερ.: Με ποια κριτήρια πιστεύετε πως ψηφίζει ο κόσμος στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Απ.: Θα σας πω με ποια κριτήρια θα πρέπει να ψηφίζει. Ακούστε, είναι τεράστια η ευθύνη. Με την ψήφο σου καθορίζεις το παρόν, το μέλλον, τόσο το δικό σου όσο και των παιδιών σου. Ο πολίτης, λοιπόν, οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη του αυτό. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών εάν με την ψήφο του μπορεί να επιλέξει «πολύ καλά παιδιά» αλλά «πολύ κακούς πολιτικούς» που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών.

Ερ.: Ποια πιστεύετε πως είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας;
Απ.: Τεράστια. Τούτος ο τόπος πραγματικά είναι ευλογημένος από το Θεό. Ειλικρινά, αντιστρέφω το ερώτημα και θα πω. Τι δεν έχει αυτός ο τόπος; Πράσινο, βουνό, θάλασσα, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, πρωτογενή τομέα, πολιτιστική ιστορία και κληρονομιά, ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, υπέροχους ανθρώπους με διαφορετικές παραδόσεις; Όμως, κατά πόσο άραγε, τα αναδείξαμε όλα αυτά; Μα ειλικρινά, είναι δυνατόν ακόμη τώρα να μην μπορούμε να κρατήσουμε ούτε μια μέρα τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στο λιμάνι; Να μην έχουμε ολοκληρώσει τα σχέδια πόλης; Να μην έχουμε αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα όπως οδοποιία, καθαριότητα, αξιοποίηση παραλιών, ανάδειξη ιστορικών χώρων και μνημείων και τόσα άλλα; Ειλικρινά, σας λέω, αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία νομίζω πως χάσαμε το «τρένο». Αυτά τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του Δήμου, που μέχρι τώρα δεν καταφέραμε να αναδείξουμε, θα είναι και ο αδέκαστος κριτής μας.

Ερ.: Ένα μήνυμα προς τους πολίτες.
Απ.: Τόσο ως υποψήφιος, όσο και ως πολίτης δεν θα πάψω ποτέ να είμαι δίπλα τους, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή, όμως, αυτήν την περίοδο χρησιμοποιούνται μεγαλεπήβολες λέξεις όπως «σχέδιο», «όραμα» κλπ, τους καλώ να θυμούνται τα λόγια του Nelson Mandela «’Όραμα χωρίς δράση είναι απλά ένα όνειρο. Δράση χωρίς όραμα είναι χάσιμο χρόνου. Όραμα και δράση μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».
Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ηγουμενίτσας κ. Μέλλο Ευάγγελο Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ηγουμενίτσας κ. Μέλλο Ευάγγελο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.