Ηλεκτρονικά διόδια σε χρηματοδοτικές περιπέτειες

Ηλεκτρονικά διόδια σε χρηματοδοτικές περιπέτειες


Σχεδόν δέκα χρόνια κρατούν οι συζητήσεις για τα ηλεκτρονικά διόδια και όπως όλα δείχνουν το έργο έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο σημείο μηδέν, καθώς είναι ένα απ’ αυτά που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τώρα θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη χρηματοδοτική πηγή.

Τα ηλεκτρονικά διόδια, για τα οποία πολύς λόγος είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα, φιλοδοξούσαν να αντικαταστήσουν την υφιστάμενη χρέωση διοδίων, με τους χρήστες να χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που διανύουν. Η ολοκλήρωση του έργου αναμενόταν στο τέλος του 2025, όπου πλέον οι διελεύσεις στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους θα υπολογίζονταν με βάση την πραγματική απόσταση που έχει διανύσει το όχημα, κάνοντας τις χρεώσεις αναλογικές.

Τα οφέλη του συστήματος αυτού θα εξασφάλιζαν χαμηλότερη χρέωση στους χρήστες και “ελεύθερη ροή” (free flow) στον αυτοκινητόδρομο χωρίς καθυστερήσεις.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός των δορυφορικών διοδίων, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, ακυρώθηκε κατόπιν σχετικής απόφασης του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και αφού είχε προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (υπέρ της ακύρωσης του διαγωνισμού).
Ηλεκτρονικά διόδια σε χρηματοδοτικές περιπέτειες Ηλεκτρονικά διόδια σε χρηματοδοτικές περιπέτειες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.