«Η επέτειος του Πολυτεχνείου»

 «Η επέτειος του Πολυτεχνείου»

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τότε που η φοιτητική νεολαία της χώρας μας αυθόρμητα, ακηδεμόνευτα, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, ακόμα και τον θάνατο, πέρα από χρώματα και κόμματα, ξεσηκώθηκε εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος.

Δεν ήταν μία απλή και ευκαιριακή εξέγερση, όπως λανθασμένα κάποιοι υποστηρίζουν. Ήταν μία παμφοιτητική επανάσταση που συγκλόνισε όλους τους νέους, αφύπνισε τον λαό και έδωσε το μήνυμα στους άλλους λαούς ότι η ελευθερία δεν κερδίζεται με τον μοιρολατρικό εφησυχασμό, αλλά με επαναστατική δράση. Το δικτατορικό καθεστώς κλονίστηκε συθέμελα και νομοτελειακά κατέρρευσε.

Οι επαναστατημένοι νέοι, δεν απαιτούσαν μόνο την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, αυτή ήταν η αρχή. Απαιτούσαν συγχρόνως την καθιέρωση και εμπέδωση μιας γνήσιας, αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, απαλλαγμένη από τις στρεβλώσεις και κακοποιήσεις, που αυτή είχε υποστεί στο παρελθόν. Η επανάσταση αυτή είχε βαθειά και πολλαπλά μηνύματα.

Πολλοί πήραν το μήνυμα και εδραίωσαν τη Δημοκρατία δημιουργώντας τη νέα Ελλάδα, άλλοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ή δεν θέλησαν.

Δεν έχουμε αυταπάτες, τα όνειρα δεν έγιναν πραγματικότητα στην ολότητά τους, η ειρηνική επανάσταση με δημοκρατικά μέσα συνεχίζεται για πλήρη δικαίωση


«Όμιλος Οικονομικοπολιτικού
και Κοινωνικού Προβληματισμού
Νομού Θεσπρωτίας»

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ»

Τηλ.: 6946178942
Email:koinothesproton@gmail.com
Τ.Κ.:46100 – Ηγουμενίτσα

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου»  «Η επέτειος του Πολυτεχνείου» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες