Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου

Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία χαιρετίζει όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην Γενική μας Συνέλευση 26/10/2023. Μέσα από τη διαδικασία της συνέλευσης αναδείχτηκε η άμεση ανάγκη για αγωνιστική δράση ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της ηγεσίας του ΥΠΠΟ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλώνοντας την αντίθεσή μας στην ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες και σε όλες τις διαδικασίες που υπονομεύουν το δικαίωμα μας στην εργασία, το δημόσιο χαρακτήρα των έργων ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι νέες εξαγγελίες της Υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, αλλαγή της οργανωτικής δομής του ΥΠΠΟ, καθώς και την σταδιακή κατάργηση της αυτεπιστασίας έχουν σαν στόχο να μοιράσουν κρατικό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ είναι η υλοποίηση του πολιτιστικού έργου (αρχαιολογική έρευνα, αποκατάσταση, φύλαξη, καθαριότητα κλπ.) να περάσει στα χέρια των εργολάβων και των επιχειρήσεων. Επιχειρείται η παράδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εργολάβους και σε επιχειρήσεις, που θα έρθουν να απορροφήσουν έτοιμο εξειδικευμένο προσωπικό και να το ξεζουμίσουν αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία που υπάρχει. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι: Δεν δεχόμαστε σαν κανονικότητα την δουλειά με ημερομηνία λήξης, να βρισκόμαστε συνεχώς στην ανασφάλεια και στο διαρκές κυνήγι για μια ολιγόμηνη θέση εργασίας και μετά ξανά στην ανεργία! Δεν δεχόμαστε την απαξίωση της εξειδίκευσης που έχουμε αποκτήσει μέσα από την εργασία μας, την απαξίωση της προσφοράς μας στην ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς όλα αυτά τα χρόνια!

Στην κατεύθυνση αυτή η συνέλευση του σωματείου μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 8 Νοέμβριου και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. διεκδικώντας την συνέχιση όλων των έργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, διεκδικώντας την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο!

Μόνο με τον συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι συμβασιούχοι.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ
Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου Απεργούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες