Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα

Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα


Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "Τριτολογίες" μίλησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ενώ στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

Θέμα συζήτησης ήταν τα μεγάλα οδικά έργα .

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία, ανέφερε ότι αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και για την Ήπειρο και τα παράλια της Ηπείρου, καθώς ενώνει την περιοχή με 7 εκατομμύρια Έλληνες. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί τέλος του έτους, ενώ χάρις σε αυτό η διαδρομή Πρέβεζα-Αθήνα, θα μειωθεί σε περίπου 3,5 ώρες.

Σε συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Άκτιο- Αμβρακία ο κος Ιωάννου έθεσε το ζήτημα της παραλιακής εθνικής οδού, Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας ένας οδικός άξονας προβληματικός όπως τον χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια του Υπουργείου για την βελτίωσή του.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν δεσμεύεται για την βελτίωση του οδικού άξονα Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, ο Υφυπουργός ξεστόμισε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ...Όχι φυσικά είπε με κυνικό λόγο ο κος Ταχιάος "Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδεντρα, αυτά είναι έργα που θέλουν χρηματοδότηση, υπάρχουν προτεραιότητες...καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά ότι οι περιφέρειες έχουν κάθε λόγο να πιέζουν, αλλά δεν μπορούμε να υποσχόμαστε και να απλώνουμε τον τραχανά πάρα πολύ, πρέπει να κάνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε είπε ο Υφυπουργός.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κος Ιωάννου λέγοντας πως εμείς ως περιφέρεια ετοιμάζουμε τις μελέτες του οδικού άξονα (Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα) και ένας μέρος θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως παραμένουν και άλλα τμήματα και θα πρέπει να συζητήσουμε για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε ανέφερε ο κος Ιωάννου απευθυνόμενος στον Υφυπουργό.

Τέλος, ο κος Ταχιάος από πλευράς έργων στην Ήπειρο αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά, ούτε λόγος φυσικά για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα Κυνική ομολογία του Υφυπουργού Υποδομών για τον οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.