ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ«Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ),
σε γαστρονομικές δράσεις εξωστρέφειας στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία»

Δυο κομψές και καινοτόμες γαστρονομικές δράσεις επέλεξε η ΕΛΟΠΥ για να προωθήσει τα φρέσκα ψάρια Fish From Greece των Μελών της, στο Rhode Island των ΗΠΑ και το Λονδίνο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την εξωστρέφεια της και το στόχο της να τοποθετήσει τα φρέσκα ελληνικά ψάρια των Μελών της στην διεθνή κουζίνα.

Στις 26 & 27 Οκτωβρίου, υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, δύο master classes μαγειρικής με τσιπούρες και λαβράκια Fish from Greece, στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Johnson & Wales College of Food Innovation & Technology, στην πολιτεία Rhode Island σε συνεργασία με την οργάνωση Culinary Chefs Greece - Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από τους Δ. Κυριακόπουλο (Πρόεδρο) και Χ. Γκότση (Αντιπρόεδρο). Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Senator του Rhode Island Leonidas Raptakis, προσκεκλημένος της ΕΛΟΠΥ.


Στις 8 Νοεμβρίου, στο δείπνο του θεσμού Greek Travel Awards που παρέθεσε το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο σε 100 δημοσιογράφους ταξιδιωτικών προορισμών, η ΕΛΟΠΥ προσέφερε φρεσκότατα λαβράκια, τσιπούρες και κρανιούς Fish from Greece. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Six Park Place, με σκοπό τον εορτασμό της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού, παρουσίασε ο ηθοποιός Alexis Conran. Το μενού για την ξεχωριστή βραδιά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Ελληνίδα νικήτρια του Master Chef BBC, chef Ειρήνη Τζώρτζογλου.

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε και στις δύο εκδηλώσεις η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.


Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 21 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα, ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΟΠΥ ΣΕ HΠΑ & ΑΓΓΛΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες