Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO

Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO


Συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 η Επιτροπή προετοιμασίας του φακέλου για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ έχει προσκληθεί και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Στόχος είναι να “κλείσουν” όσο το δυνατό συντομότερα οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αφού το πλάνο του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τον Σεπτέμβριο του 2025 να υποβληθεί ο φάκελος και το 2026 να εξεταστεί από την Επιτροπή της UNESCO.

Στα μέσα του Οκτωβρίου εξάλλου είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της κ.Μενδώνη , του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη , του αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, του προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου και λοιπών διαχειριστικών αρχών όπου και γνωστοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την προετοιμασία και την υποβολή του φακέλου.
Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO Συνεδριάζει η επιτροπή για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες