Στον ανακριτή οι δράστες που έκλεβαν βαριά μηχανήματα έργων με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία

Στον ανακριτή οι δράστες που έκλεβαν βαριά μηχανήματα έργων με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία


Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι δυο Αλβανοί δράστες μέλη κυκλώματος που έκλεβε βαριά μηχανήματα έργων με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία .Φρένο στην δράση τους έβαλε η Ασφάλεια Ιωαννίνων που κατάφερε να τους συλλάβει προτού διώξουν τα χωματουργικά μηχανήματα στην γειτονική χώρα. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό δύο γυναικών που φέρεται να ήταν συνεργοί τους και τους διευκόλυναν στην μετακίνηση των βαριών μηχανημάτων μετά τις κλοπές.

Οι δράστες αφού έκλεβαν τα μηχανήματα από τα εργοτάξια, τα φόρτωναν σε νταλίκες και τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές, όπου τα έκρυβαν με σκοπό να τα βγάλουν στην Αλβανία για να τα πουλήσουν ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά.

Η συμμορία εμπλέκεται σε τουλάχιστον πέντε κλοπές και απόπειρες κλοπής μηχανημάτων έργων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το τελευταίο χτύπημα τους ήταν στην Στυλίδα όπου έκλεψαν ένα ογκώδες μηχάνημα και επιχείρησαν να αρπάξουν έναν εκσκαφέα χωρίς να τα καταφέρουν.

Στις 23 Νοεμβρίου, είχαν κλέψει από τα Καρδαμίτσια Ιωάννινων ένα ερπυστριοφόρο χωματουργικό μηχάνημα αξίας 100.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε τρεις ημέρες μετά φορτωμένο σε ένα φορτηγό στην Παραμυθιά. Σε αυτή την ληστεία τους πρόδωσαν τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που άφησαν και έτσι η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.


Στον ανακριτή οι δράστες που έκλεβαν βαριά μηχανήματα έργων με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία Στον ανακριτή οι δράστες που έκλεβαν βαριά μηχανήματα έργων με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.