Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C

Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C


Ο πιο παγωμένος μαραθώνιος στον κόσμο διεξήχθη την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου σε θερμοκρασία -55 °C, στην πόλη Oymyakon της Σιβηρίας, στην έκτη έκδοση του «Cold Pole - Oymyakon».

Η πόλη Oymyakon της Σιβηρίας, είναι γνωστή ως Πόλος του Ψυχρού κόσμου καθώς έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες ρεκόρ ακόμη και στους -71ο C.

Οι 38 δρομείς κινδύνευσαν να παγώσουν κατά τη διεξαγωγή του, ενώ ο 24χρονος νικητής Konstantin Dragunov, φοιτητής που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε τρεις ώρες επτά λεπτά, είπε ότι σχεδόν λιποθύμησε από τις συνθήκες ψύχους μετά από 34 σχεδόν χιλιόμετρα.

Η Γιακουτία είναι το πιο κρύο μέρος στον κόσμο, μια περιοχή έξι φορές μεγαλύτερη από τη Γαλλία ή την Ισπανία. Με πληθυσμό λίγο πάνω από 300.000, το Γιακούτσκ είναι η πρωτεύουσα μιας δημοκρατίας που φημίζεται για την πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ σε κατοικημένο μέρος, στους -71,2°C στο Oymyakon. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το πραγματικό ρεκόρ ανήκει στο Verkhoyansk.

Υπό αυτές τις συνθήκες, 38 Ρώσοι αθλητές από έξι διαφορετικές περιοχές αποφάσισαν να τρέξουν στο Oymyakon, παρόλο που ήταν λίγο πιο ζεστός ο καιρός από το παγκόσμιο ρεκόρ. Οι συμμετέχοντες ξύπνησαν πολύ νωρίς καθώς ο αγώνας ξεκίνησε στις 6 το πρωί στους -55°C και αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές αποστάσεις: 21.0975 μέτρα (ημιμαραθώνιος) και 42.195 μέτρα (μαραθώνιος).


Η διαδρομή κάλυπτε την απόσταση μεταξύ Oymyakon και Tomtor. Οι αθλητές συνοδεύονταν από γιατρούς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για την αποφυγή κρυοπαγημάτων, αλλά κανένας από τους δρομείς δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.

Ερασιτέχνες από διάφορα επαγγέλματα συμμετείχαν στον μαραθώνιο, ακόμη και συνταξιούχοι ήρθαν να τον δοκιμάσουν αλλά μόνο λίγοι επαγγελματίες αθλητές συμμετείχαν σε αυτόν τον ξεχωριστό μαραθώνιο, όπου τερμάτισαν 12 άνδρες και δύο γυναίκες. Οι νικητές και στις δύο κατηγορίες ανδρών και γυναικών έλαβαν 100.000 ρούβλια, περίπου δηλαδή 1.038 ευρώ. Ο Konstantin Dragunov κέρδισε με χρόνο τρεις ώρες και επτά λεπτά και ακολούθησαν οι Mikhail Aprosimov (3:36) και Albert Sivtsev (3:57).
Η Isabella Borisova κέρδισε τον αγώνα των γυναικών σε έναν εκπληκτικό χρόνο 3 ώρες και 37 λεπτά, μόλις ένα λεπτό πίσω από τον δεύτερο νικητή των ανδρών. Η Marina Sedalishcheva ήταν δεύτερη με 4 ώρες και 25 λεπτά.

Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C Οι νικητές του πιο παγωμένου μαραθωνίου στον κόσμο - Έτρεξαν στους -55 °C Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.