Απεργούν την Τετάρτη 21/2 οι κτηνίατροι

Απεργούν την Τετάρτη 21/2 οι κτηνίατροι


Σε νέα κινητοποίηση βρίσκεται ο κτηνιατρικός κλάδος ενάντια στον ν. 4830/21 που προβλέπει σωρεία διατάξεων για δεσποζώμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 4/2/2023 τα κτηνιατρεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 21 Φλεβάρη και στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι κτηνίατροι αντιστεκόμαστε στην εφαρμογή ενός νόμου που μπήκε σε πλήρη εφαρμογή από τις 21 Ιανουαρίου με πλήθος αντιεπιστημονικών άρθρων και «ανεφάρμοστων» διατάξεων, που μόνο αναστάτωση έχουν φέρει όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ζών συντροφιάς. Ενός νόμου που συντάχθηκε και άρχισε να εφαρμόζεται αγνοώντας τις περισσότερες προτάσεις του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, τόσο στον απολύτως προσχηματικό δημόσιο διάλογο, όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που επιδιώχθηκαν με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη από άποψη συμμετοχής απεργίας και κλεισίματος των Κτηνιατρείων στις 17 Ιανουαρίου, προχωρούμε σε νέο κλείσιμο αύριο λέγοντας :

ΟΧΙ στο εκβιαστικό και δεοντολογικά απαράδεκτο δίλημμα ΣΤΕΙΡΩΣΗ ή ΛΥΨΗ DNA

ΟΧΙ και ΑΠΟΧΗ από την λήψη και αποστολή DNA γιατί είναι έωλη και πρακτικά αδύνατη

ΟΧΙ στο ΧΑΡΑΤΣΙ των 150 € γιατί οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να χρηματοδοτούν τα αδέσποτα που δημιουργούν οι ανεύθυνοι.

Λέμε ΝΑΙ στη ΣΤΕΙΤΩΣΗ ζώων συντροφιάς όποτε και όταν υπάρχουν ενδείξεις γιατί η στείρωση είναι χειρουργική επέμβαση και όχι οριζόντια διοικητική πράξη.
Απεργούν την Τετάρτη 21/2 οι κτηνίατροι Απεργούν την Τετάρτη 21/2 οι κτηνίατροι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες