Μπέγκας- Σιαφάκας: Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα- Ο Π. Νταής πιθανότερος νέος Πρόεδρος στην ΠΕΔ

Μπέγκας- Σιαφάκας: Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα- Ο Π. Νταής πιθανότερος νέος Πρόεδρος στην ΠΕΔ


Οι εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου πέρασαν στην ιστορία. Η διαφορά της μίας ψήφου έκρινε το τελικό αποτέλεσμα το οποίο αποτέλεσε ανατροπή όλων των προγνωστικών. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία έδειχνε υπόθεση καθαρά κεντροδεξιά.

Ωστόσο μετά από μία δεκαετία η ΠΕΔ Ηπείρου περνάει στην κεντροαριστερά η οποία κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Παράγοντας καθοριστικός που έκρινε ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα ήταν η μεμονωμένη υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση. Εκτιμούν πολλοί οι 13 ψήφοι που πήρε προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα κρίθηκε και έπονται πλέον οι εκλογές για την νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ.

Σύντομα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ θα κληθεί ώστε να συγκροτήσει προεδρείο. Στην παρούσα φάση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας δεν φαίνεται πρόθυμος να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ θέτοντας ως προτεραιότητα την διεκδίκηση θέσης στην ΚΕΔΕ.

Ο ίδιος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Τετάρτης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που στήριξαν την παράταξη, μία παράταξη που όπως είπε, προτάσσει την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και την διεκδίκηση.

Έκανε αναφορά στις εκλογές για την ΚΕΔΕ τονίζοντας ότι είναι σημαντική αναμέτρηση με το ίδιο διακύβευμα και προέβλεψε ότι μπορεί και εκεί να γίνει η ανατροπή από τον Χάρη Δούκα.

Απαντώντας στο ερώτημα για την Προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου ανέφερε ότι η παράταξή του συνεχίζει με ισότιμα όλα τα μέλη της. «Είναι μία συλλογική προσπάθεια και συλλογικά θα λάβουμε τις αποφάσεις μας. Θα σκεφτούμε με ηρεμία και θα διατάξουμε τις δυνάμεις μας. Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το ποιος θα ηγηθεί στην ΠΕΔ» ανέφερε ο Θωμάς Μπέγκας.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στην περίπτωση που ο Θωμάς Μπέγκας εμμείνει στην άποψή του να μην διεκδικήσει την Προεδρία της ΠΕΔ τότε η ζυγαριά γέρνει προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

 Έτσι ο Παναγιώτης Νταής είναι ο πιθανότερος νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου.

Από την άλλη πλευρά τώρα, ο Δήμαρχος Άρτας Χριστόφορος Σιαφάκας που τυπικά ηγούνταν του κεντροδεξιού ψηφοδελτίου συνεχάρη τους νικητές σημειώνοντας ότι ήταν ένας ευγενικός αγώνας και πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να δουλέψει ενωτικά και ομαδικά.

Στο ερώτημα για τα αίτια που έφεραν την ήττα στην παράταξή του είπε πως το εκλογικό σώμα είναι μικρό και συχνά οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των εκλεκτόρων είναι ισχυρές. Υπάρχουν αντιπαλότητες και συνεργασίες.. «Το αποτέλεσμα πέρα από τα κομματικά κριτήρια κρίνεται και από τις προσωπικές σχέσεις σε ένα τόσο μικρό εκλογικό σώμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιαφάκας.


Πηγή epiruspost.gr 
Μπέγκας- Σιαφάκας: Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα- Ο Π. Νταής πιθανότερος νέος Πρόεδρος στην ΠΕΔ Μπέγκας- Σιαφάκας: Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα- Ο Π. Νταής πιθανότερος νέος Πρόεδρος στην ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.