Σε “Θεμιστοκλής Ρίγγας” μετονομάζεται το Δημοτικό Σχολείο της Παραμυθιάς

Σε “Θεμιστοκλής Ρίγγας” μετονομάζεται το Δημοτικό Σχολείο της Παραμυθιάς


Με αποφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την προσθήκη προσωνυμίας “Θεμιστοκλής Ρίγγας” στο 1° Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς , στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα αναγνωρίζοντας ετσι την μεγάλη προσφορά του προς το Δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς.

Ο Θεμιστοκλής Ρίγγας, φιγουράρει εδώ και πολλές δεκαετίες στο Πάνθεον των Μεγάλων Ευεργετών της Παραμυθιάς. Μέσω της ιδιόχειρης διαθήκης του, που χρονολογείται από το 1934, η τεράστια για την εποχή περιουσία του, κληροδοτήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, για να καλύψει ανάγκες των μαθητών του.

Μέχρι και σήμερα, το Κληροδότημα Θεμιστοκλή Ρίγγα, συνεχίζοντας το έργο του, εκτός των άλλων χρηματοδοτήσεων προς τους μαθητές και το Σχολείο (κάλυψη αναγκών θέρμανσης, διδακτικών επισκέψεων, επισκέψεων σε θέατρο, κάλυψη εκδηλώσεων, αγορά εξοπλισμού κ.ά.), προσφέρει σε όλους τους μαθητές του σχολείου και δωροεπιταγές, για την αγορά απαραίτητων ειδών για το μαθητή από καταστήματα της πόλης.
Σε “Θεμιστοκλής Ρίγγας” μετονομάζεται το Δημοτικό Σχολείο της Παραμυθιάς Σε “Θεμιστοκλής Ρίγγας” μετονομάζεται το Δημοτικό Σχολείο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.