Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες

Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες


Οι σοβαροί προβληματισμοί των Δήμων για τις αλλαγές που φέρει ο νέος νόμος για την διαχείριση παραλιών και αιγιαλού μεταφέρθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου.

Στο εξής οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση και την εκμετάλλευση των παραλιών θα γίνεται αποκλειστικά από τις Κτηματικές Υπηρεσίες και χωρίς καμία συμμετοχή των Δήμων.

Τα έσοδα από τις μισθώσεις κατανέμονται κατά 40% στο δημόσιο και κατά 60% στους δήμους.

Με την διαφορά ότι το δημόσιο δεν έχει καμία υποχρέωση ενώ οι δήμοι θα πρέπει να μεριμνούν για την ύδρευση, την καθαριότητα και κυρίως την ναυαγοσωστική κάλυψη που έχει και το υψηλότερο κόστος.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Δήμος Πρέβεζας για την τρέχουσα θερινή περίοδο θα διαθέσει περίπου μισό εκατομμύριο για ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες.

Οι δήμαρχοι των παραθαλάσσιων περιοχών της Ηπείρου τόνισαν με έμφαση ότι το βάρος για τους δήμους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι τεράστιο κάτι που προκαλεί προβληματισμό.

Αυτός θα μεταφερθεί τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στα αρμόδια υπουργεία.


Πηγή epiruspost.gr
Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες Θα εισπράττουν λίγα, θα ξοδεύουν πολλά για τις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.