Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία!

Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία!


Σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες ήρθαν οδικώς από την Αλβανία στην Ήπειρο κατά την διάρκεια του 2023. Πέρα από τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς σε βασική πύλη εισόδου εξελίσσεται το Μαυρομάτι το οποίο καταγράφει σημαντική αύξηση.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στο ετήσιο στατιστικό δελτίο που δημοσιοποίησε το ΙΝΣΕΤΕ.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023 καταγράφηκαν σε ολόκληρη την χώρα 10,4 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 8,0 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4 εκατ./+30,4%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023, όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί κατέγραψαν αύξηση σε σύγκριση με το 2022.

Ο σταθμός της Κακαβιάς με 616 χιλ. παρουσιάζει αύξηση +50 χιλ./+8,8% σε σχέση με το 2022.

Στο σταθμό της Σαγιάδας οι οδικές αφίξεις ανήλθαν σε 330 χιλ. καταγράφοντας αύξηση +79 χιλ./+31,7%.

Στον μεθοριακό σταθμό της Μέρτζανης οι αφίξεις ανήλθαν σε 28.055 αυξημένες κατά 16%.

Οι αφίξεις από την Αλβανία δεν αφορούν μόνο Αλβανούς πολίτες αλλά και άλλους Ευρωπαίους που κινούνται είτε μέσω των αεροδρομίων της γείτονας είτε μέσω των οδικών αξόνων. Μπορεί αυτοί να είναι μειοψηφία όμως είναι ένα πραγματικό γεγονός που δείχνει ότι οι δρόμοι φέρουν ανάπτυξη.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια το έλλειμμα στους οδικούς άξονες είναι δεδομένο καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ούτε προς την Κακαβιά, ούτε προς το Μαυρομάτι…

πηγή epiruspost.gr
Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία! Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.