«Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο

«Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο


Την πρώτη γεύση από τις αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής που φέρει η λειτουργία της Αμβρακίας Οδού παίρνει η περιοχή της Πρέβεζας. Και πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος δεν είχε ως φυσική συνέχεια μία εθνική οδό που κατασκευάστηκε μερικές δεκαετίες πριν.

Πρόκειται για έναν δρόμο που έχει καθαρά τοπικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορούν να βελτιωθούν ή να αλλάξουν σημαντικά με κάποιους κυκλικούς κόμβους που κατασκευάζει η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρώντας ότι έτσι θα αναβαθμίσει το δίκτυο.

Οι πρώτοι σοβαροί προβληματισμοί για την κατάσταση που δημιουργείται τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καλύβας χαρακτήρισε τον δρόμο Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας ως «εθνική λαιμητόμο» που απαιτεί άμεσα μέτρα. Το τμήμα της εθνικής ως την Καστροσυκιά διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές ενώ τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα είναι συχνά.

Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες λόγω της αυξημένης κίνησης που θα υπάρχει.

Τα προβλήματα που ήδη αρχίζουν να καταγράφονται αναγνώρισαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής οι κύριοι Αργυρός και Δαρδαμάνης.

Ο Λεωνίδας Αργυρός σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό ενώ ο Γιάννης Δαρδαμάνης έχοντας και την εμπειρία από την υποθαλάσσια διέλευση Ακτίου- Πρέβεζας ανέφερε ότι ήδη παρατηρείται σημαντικά μεγαλύτερη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, κυρίως φορτηγών.

Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα επί του εθνικού δικτύου, όμως στο δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε ότι «πρέπει η φωνή μας να είναι πολύ δυνατή ακόμη και απέναντι σε κυβερνητικές φωνές που λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν».

Είναι γεγονός ότι η Αμβρακία επιφέρει σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την Ήπειρο και ειδικά τους νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας που συνδέονται με έναν εξαιρετικά προβληματικό δρόμο.

Όλα αυτά είχαν επισημανθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Με την διαφορά ότι ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος από τηλεοράσεως είπε ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για τους δρόμους στην Ήπειρο» ενώ στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου… ανακαλύφθηκε η λύση της αναβάθμισης και της κατασκευής των δρόμων μέσω της παραχώρησης.. Και έκτοτε ουδέν..

Πηγή epiruspost.gr
«Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο «Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.