ΠΕΔ Ηπείρου: Ανακάλεσε τις αποφάσεις μιας παράνομης συνεδρίασης..

ΠΕΔ Ηπείρου: Ανακάλεσε τις αποφάσεις μιας παράνομης συνεδρίασης..


Δυόμισι μήνες μετά την λήψη τους και αφού είχε προηγηθεί μεγάλη ένταση μεταξύ των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου, ανακλήθηκαν οι αποφάσεις του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ μεταξύ των οποίων κι αυτές για την πληρωμή τεχνικού συμβούλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και η προηγούμενη διοίκηση είχε προσπαθήσει τρεις φορές να προχωρήσει στην ανάκληση των αποφάσεων αυτών μετά από έγγραφο της Αποκεντρωμένης όμως η σύγκληση του συμβουλίου δεν είχε καταστεί εφικτή αφού δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που μετείχαν έλαμπαν δια της απουσίας τους!

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου πλέον Διοικητικού Συμβουλίου το θέμα επανήλθε και κάτω από την πίεση που έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι η ΠΕΔ δεν έχει εγκεκριμένο προυπολογισμό.

«Δεν θα ήθελα να ξεκινήσουμε με αυτό το θέμα αλλά πρέπει να το κάνουμε καθώς είμαστε αντιμέτωποι με κινδύνους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.

Η τελευταία συνεδρίαση για το 2023 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ παρουσίασε σοβαρά προβλήματα νομιμότητας τα οποία προήλθαν από την συμμετοχή του Γιάννη Γόγολου που είχε απολέσει την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

«Ανεξάρτητα από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης πρέπει να δούμε το θέμα με ειλικρίνεια. Όντως ο Γιάννης Γόγολος είχε παραιτηθεί από το καλοκαίρι και κακώς συμμετείχε στη συνεδρίαση» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Νταής.

Πρόταση του ίδιου ήταν να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης και σταδιακά να επανέλθουν προς συζήτηση.

Ακολούθησε η κατάθεση διάφορων απόψεων από μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μία έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην Προέδρου Χρήστου Ντακαλέτση και του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.

Αρχικά ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ ο οποίος είχε διαφωνήσει κάθετα με τις αποφάσεις για την πληρωμή μελετών σε τεχνικό σύμβουλο που η σύμβασή του έχει λήξει από το 2012 είπε ότι επιχείρησε τρεις φορές την ανάκλησή τους χωρίς αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις αποφάσεις που αφορούν στην πληρωμή μελετών και προγραμματικές συμβάσεις που έληξαν προ δεκαετίας.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης από την πλευρά του υποστήριξε ότι ο Γιάννης Γόγολος κλήθηκε νομότυπα στην συνεδρίαση ενώ μίλησε για μεθόδευση από τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΔ ώστε να μην προχωρήσει η υλοποίηση των συγκεκριμένων αποφάσεων.

«Είχε υποχρέωση η διοίκηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις. Οι μεθοδεύσεις γινόταν για να μην προχωρήσει η υλοποίησή τους. Τώρα το πρόγραμμα «Θησέας» έληξε.. Κάποιοι ήθελαν αυτό ακριβώς, να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες» ανέφερε ο κ. Καψάλης.

«Μεθοδεύσαμε εμείς την μη υλοποίηση των αποφάσεων ή κάποιοι άλλοι μεθόδευσαν την λήψή τους…» απάντησε ο πρώην Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Δωδώνης.

Μετά από εκτενή διάλογο μεταξύ των αυτοδιοικητικών έγινε το αυτονόητο.. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακάλεσε τις αποφάσεις, μεταξύ αυτών και εκείνη για την καταβολή ποσού περίπου 2,5 εκατομμυρίων σε τεχνικό σύμβουλο και σταδιακά θα επαναφέρει όλα τα θέματα προς λήψη νέων.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον αν επανέλθουν οι περίφημες μελέτες που ταλαιπωρούν την περιοχή από την εποχή του «Θησέα» δηλαδή προ του 2010.

Πηγή epiruspost.gr 
ΠΕΔ Ηπείρου: Ανακάλεσε τις αποφάσεις μιας παράνομης συνεδρίασης.. ΠΕΔ Ηπείρου: Ανακάλεσε τις αποφάσεις μιας παράνομης συνεδρίασης.. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.