Απαρχαιωμένο το δίκτυο ηλεκτροδότησης.. Συνεχείς βλάβες και διακοπές στα χωριά

Απαρχαιωμένο το δίκτυο ηλεκτροδότησης.. Συνεχείς βλάβες και διακοπές στα χωριά



Οι Έλληνες πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα.. Όμως όσοι ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, με πολύωρες διακοπές και όχι σε συνθήκες κακοκαιρίες.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι πολύωρες διακοπές ρεύματος υποχρέωσαν τον δήμαρχο Σουλίου να απευθύνει αρχικά επιστολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια να περάσει τις πόρτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του συνόλου των δημοτών του Δήμου για τις πολύ συχνές, αιφνίδιες και μεγάλης διάρκειας διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του εν λόγω ζητήματος.

Πριν από έναν χρόνο περίπου ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη είχε φτάσει στον εισαγγελέα καθώς οι διαμαρτυρίες του προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τις καθημερινές διακοπές ρεύματος από βλάβες στα χωριά ήταν σε ώτα μη ακουόντων..

Μία επίσκεψη σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου είναι αρκετή για να φανεί η πλήρης εγκατάλειψη του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Κολώνες που μετρούν δεκαετίες και χαμένες πλέον οι περισσότερες μέσα σε «λόγγους» αφού εκεί που κάποτε ήταν μονοπάτια και χωράφια σήμερα είναι απέραντα δάση.

Το εκτεταμένο δίκτυο μέσω του οποίου φτάνει το ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε οριακή κατάσταση με τις εργολαβίες να αποτελούν την κεντρική πρακτική για την αντιμετώπιση των βλαβών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών της ΕΕ όπου σημειώνονται οι περισσότερες διακοπές και βλάβες ρεύματος.

Μπορεί λοιπόν να ανακοινώνονται μεγάλα έργα διασύνδεσης, να ξοδεύονται εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για… έξυπνους μετρητές όμως τίποτα απ’ αυτά δεν λύνει τα προβλήματα του δικτύου.

Ένα δίκτυο που καταρρέει και συνθήκες καλοκαιρίες γιατί κάποια κολώνα θα σπάσει αφού μετρά δεκαετίες και φυσικά δεν αντέχει τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η ουσιαστική συντήρηση με τα έργα που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα για να μην επιστρέψουν τα χωριά στην εποχή της λάμπας πετρελαίου…

Πηγή epiruspost.gr
Απαρχαιωμένο το δίκτυο ηλεκτροδότησης.. Συνεχείς βλάβες και διακοπές στα χωριά Απαρχαιωμένο το δίκτυο ηλεκτροδότησης.. Συνεχείς βλάβες και διακοπές στα χωριά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.