Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μια λιτή αλλά θερμή τελετή η πόλη της Ηγουμενίτσας υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς αγώνες "Παρίσι 2024", που έφτασε στην πόλη από τα Ιωάννινα, συνοδεία, αστυνομικών μηχανών, περιπολικών και οχήματος της πυροσβεστικής.

Τη Φλόγα υποδέχτηκαν οι αρχές της Θεσπρωτίας αλλά και πλήθος κόσμου με τους μαθητές των σχολείων να δίνουν συγκινητική χροιά στην τελετή.


Η Πρωταθλήτρια του στίβου Ναταλία Μπέση ήταν αυτή που ξεκίνησε τη λαμαδηδρομία, ενώ η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου άναψε το βωμό, μεταφέροντας στη πόλη τη Φλόγα της Αγάπης, της Ειρήνης και της Ελπίδας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας ανέκρουσε τον Ολυμπιακό και τους Εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας κατά την έπαρση.


Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως "Η Ηγουμενίτσα υποδέχεται τη Φλόγα ως πόλη Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών… Υποδέχεται τη Φλόγα με το μήνυμα Ειρήνης και Συνεργασίας, που αυτή μεταφέρει Παγκόσμια… Με την αρχαία ρήση “σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη”.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, ανέφερε πως “Η Φλόγα διασχίζει όλη την Ελλάδα μεταφέροντας τα διαχρονικά, αλλά και επίκαιρα μηνύματα της Ειρήνης και της Συνεργασίας”, ενώ έκανε αναφορά στον Πιέρ Ντε Κουμπερντέν και στο Δημήτριο Βικέλα και την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.


Ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής επιτροπής, στο χαιρετισμό του σημείωσε πως “Θέλουμε να αναδείξουμε το Ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά και τους στενούς δεσμούς, που συνδέουν την Γαλλία και την Ελλάδα”, ενώ έκανε ειδική μνεία στην Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου και στο σύζυγό της και Παγκόσμιο πρωταθλητής, Απόστολος Γκουντούλα, ο οποίος παρέλαβε την Φλόγα για να συνεχίσει το ταξίδι της προς το νησί των Φαιάκων.
Τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο Βαλκανιονίκης της Κωπηλασίας Ελευθέριος Δημάκος.

Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες