Μια… περίεργη πρωτιά – Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο

Μια… περίεργη πρωτιά – Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο


Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πρώτη πόλη παγκοσμίως με την καλύτερη… μυρωδιά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι ειδικοί της εταιρείας Haypp ανέλυσαν δεδομένα για 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, συγκρίνοντας τη βαθμολογία καθαριότητας EPI (δείκτης περιβαλλοντικών επιδόσεων) με τον αριθμό των αρτοποιείων, των αρωματοπωλείων και των ανθοπωλείων σε κάθε πόλη, για να βρουν τις πιο μυρωδάτες πόλεις του κόσμου.

«Γνωστή για τις υπαίθριες αγορές της και την κουλτούρα του φαγητού, το άρωμα των φρέσκων προϊόντων, των βοτάνων και της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας διαπερνά τον αθηναϊκό αέρα, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία μυρωδιάς», αναφέρει η μελέτη.

Η ελληνική πρωτεύουσα κατέλαβε την πρώτη θέση με βαθμολογία 8,3 στα 10.Σύμφωνα με τη μελέτη, παρά το γεγονός ότι είναι η μικρότερη πόλη στην πρώτη πεντάδα, η Αθήνα διαθέτει 31 αρτοποιεία ανά 10 χιλιόμετρα τετραγώνου, που πωλούν τα πάντα, από τραγανή τυρόπιτα μέχρι λαχταριστό μπακλαβά.

Επιπλέον, τα 31 ανθοπωλεία και τα 22 αρωματοπωλεία ανά 10 χιλιόμετρα, σε συνδυασμό με τη βαθμολογία καθαριότητας του EPI 56,2, βοηθούν την πόλη να φτάσει στην πρώτη θέση, εδραιώνοντας τη θέση της ως μια αισθητηριακή απόλαυση για τους μυημένους ταξιδιώτες.

Το Παρίσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση με βαθμολογία μυρωδιάς 8,15 στα 10, καθώς η πόλη φιλοξενεί φημισμένους οίκους αρωμάτων και μπουτίκ, διαθέτοντας 11,62 καταστήματα αρωμάτων ανά 10 χιλιόμετρα τετραγωνικά και 11,4 αρτοποιεία ανά 10 χιλιόμετρα τετραγωνικά.

Η Ζυρίχη κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ το Δουβλίνο (4ο) και το Λουξεμβούργο (5ο) έκλεισαν την πρώτη πεντάδα.

Η Αθήνα είναι ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι για τους ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Google Flights. Η πόλη είναι επίσης μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών για ανοιξιάτικες διακοπές φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA.
Μια… περίεργη πρωτιά – Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο Μια… περίεργη πρωτιά – Η Αθήνα αναδείχθηκε ως η πόλη με την πιο ωραία μυρωδιά στον κόσμο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες