Παρουσίαση Βιβλίου: «Ανυπότακτοι Παλμοί» της Κατερίνας Καραντζά

Παρουσίαση Βιβλίου: «Ανυπότακτοι Παλμοί» της Κατερίνας Καραντζά


Ο Δήμος Φιλιατών, το Δημοτικό Ωδείο Φιλιατών και οι Εκδόσεις Νίκας
σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Καραντζά
«Ανυπότακτοι Παλμοί».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 19.00
στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιατών.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γεώργιος Καψάλης,
Ομότιμος Καθηγητής πρώην πρύτανης πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών.

Ηλιάνα Σπανοπούλου,
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Φιλιατών.

Σοφία Στάθη,
Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Φιλιατών.

Νικόλ Μπεριάνα Μυσκέτα,
Γεν. Γραμματέας Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας.

Θα συντονίσει
η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φιλιατών,
Νατάσσα Μπάντιου.


Την παρουσίαση θα συνοδεύσει μουσικά
το Δημοτικό Ωδείο Φιλιατών,
ενώ μέλη της
Θεατρικής Ομάδας Φιλιατών (ΘΕ.Ο.ΦΙΛ.)
θα απαγγείλουν ποιήματα.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

KAΠOY EKEI ανάµεσα στα πρέπει και στα θέλω, στη θλίψη και τη χαρά, στο µαύρο και το άσπρο, έρχεται αυτή η καταιγίδα που τα παίρνει όλα µαζί της. Ξεχειλίζει συναισθήµατα η κάθε σταγόνα σκέψης σε µορφή αλµύρας και γεµίζει ποιητικές λέξεις η κάθε συλλαβή. Κάπου εκεί υπάρχω και γράφω για ψυχές που πάντα θα παλεύουν να βρουν µια ισορροπία, που θα κάνει υπαρκτή τη διαβίωσή τους στον κόσµο της λογικής. Είναι ψυχές, γεµάτες επιθυµίες, που βρίσκουν εµπόδια, όµως υποκύπτουν τελικά στους ανυπότακτους παλµούς.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Κατερίνα Πούλη Καραντζά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερβιτσάνη Δερόπολης και ζει στα Ιωάννινα. Σπούδασε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Η ποίηση ήρθε στη ζωή της από τα πρώιμα μαθητικά χρόνια. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Νήματα και Αισθήματα» εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Literatus» το 2018. Η δεύτερη της ποιητική συλλογή “Το Βαλς της Πένας” εκδόθηκε το 2020 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και οι «Ανυπότακτοι Παλμοί ” Το 2022 από τις εκδόσεις Νίκας.

Ασχολήθηκε με τις μεταφράσεις κειμένων σε Ευρωπαϊκά έργα. Βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς ποίησης. Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές ανθολογίες. Έχει γράψει στίχους τραγουδιών και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες.

Είναι αντιπρόεδρος στο φιλανθρωπικό σύλλογο «Εστία Δερόπολης» και μέλος της Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Η ποίηση καθώς και ή γραφή γενικότερα είναι ο τρόπος της να εκφράζει τις ανησυχίες της και τους προβληματισμούς της.Είναι παντρεμένη και έχει δύο υπέροχα παιδιά που υπερ αγαπά και είναι όλος ο κόσμος της.
Παρουσίαση Βιβλίου: «Ανυπότακτοι Παλμοί» της Κατερίνας Καραντζά Παρουσίαση Βιβλίου: «Ανυπότακτοι Παλμοί» της Κατερίνας Καραντζά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.