Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Θεσπρωτία.

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Θεσπρωτία.



Τις πρωινές ώρες έγινε μια αρχική συνάντηση με πολίτες και στη συνέχεια έκανε συνάντηση με τον σύλλογο ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου και το τοπικό πρόβλημα με τα " ασφαλτικά στη Σαγιάδα" .

Το απόγευμα σε καφέ της πόλης ο κ. Αρβανίτης με πρωτοβουλία του Συντονιστή της Ν.Ε Θεσπρωτίας κ. Γιάννη Γόγολου, συναντήθηκε και μίλησε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Ηγουμενίτσα.

Με μεστό λόγο και με το πάθος που τον διακρίνει επικεντρώθηκε στην 5ετη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο και υπογράμμισε:

"Υποστήριξα με σθένος ως ευρωβουλευτής το κράτος δικαίου σε όλα τα επίπεδα ...
Έθεσα σε προτεραιότητα τα ζητήματα δημοκρατίας σε όλους τους τόνους...."
Έκανε αναφορά για την υπόθεση των υποκλοπών και το ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου σε αυτήν.
Ανέλυσε το θέμα των Τεμπών και το ρόλο της δικής του παρέμβασης, ώστε αυτό να καταστεί γνωστό σε όλη την Ευρώπη.
Έλαβε την ευκαιρία από ερωτήματα των παρευρισκομένων και έκανε αναφορά στην ΚΑΠ, αποκαλύπτοντας ότι από την κυβέρνηση της Ν. Δ. δεν κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο κανένα σχέδιο για την Ελλάδα.
Παρουσίασε μια σειρά πρωτοβουλιών για τα άτομα με αναπηρία που εισηγήθηκε στις αντίστοιχες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Παρότρυνε όλους τους παρευρισκόμενους να προτρέπουν τους πολίτες να επιλέξουν πρόσωπα για το Ευρωκοινοβούλιο τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην ευθύνη και το έργο του Ευρωβουλευτή.
Επεσήμανε τέλος, ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει μεγάλη αξία και θα παίξει σπουδαίο ρόλο στη μετεξέλιξη της Ευρώπης και της Ελλάδος με έμφαση στο Κοινωνικό Πρόσωπο της Ευρώπης.

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης και αντιπροσωπεία στελεχών της οργάνωσης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Νταή όπου συζήτησαν για την Εγνατία οδό, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την πώλησή του, το χώρο του Ξενία και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεσμεύτηκε για συνεργασία και ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε χωρίς να πάρει το λόγο στη υπάρχουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Ο.Μ. Παραμυθιάς παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Σουλίου κ. Ντάνη και μέσα σε ένα θερμό κλίμα συζήτησαν τις προοπτικές και τις υπάρχουσες καλές πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπορούν να υλοποιηθούν από Δήμους στην Ελλάδα με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Δήμο Σουλίου.
Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Θεσπρωτία. Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Θεσπρωτία. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.