Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!!

Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!!


Ο ρόλος της εκκλησίας στην κοινωνία είναι να ανοίγει την αγκαλιά της, να προσφέρει αγάπη, κατανόηση και στήριξη σε όλους τους ανθρώπους. 
Άλλωστε Εκκλησία είμαστε όλοι και όχι μόνο ο κάθε Ναός!
Η εκκλησία δεν είναι μόνο ένας χώρος λατρείας αλλά και ένας χώρος πολιτισμού, έκφρασης και ενότητας.
Οι θρησκευτικές τελετές με παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ακόμα και της Μεγάλης Εβδομάδας είναι μια παράδοση που απολαμβάνουν εκατομμύρια πιστών σε όλη την Ελλάδα.
Όμως, ο νέος Μητροπολίτης Σεραπίων φαίνεται να αγνοεί αυτή την παράδοση και να θέλει να επιβάλλει τη δική του «έννομη» τάξη.
Η απόφαση του να απαγορεύσει τη συναυλία της Φιλαρμονικής Φιλιατών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου είναι όχι μόνο αδικαιολόγητη αλλά και προσβλητική για την τοπική κοινωνία και τους νέους μουσικούς που θα συμμετείχαν.
Και μάλιστα χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις.
Μόνο το ότι κάποιοι "πιστοί" διαμαρτυρήθηκαν κατά της συναυλίας, ισχυριζόμενοι ότι "βεβηλώνει" τον Ιερό Ναό και "σκανδαλίζει".


Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε μία αντίστοιχη εκδήλωση, χωρίς να υπάρξει απαγόρευση, από τον ίδιο Μητροπολίτη.
Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις.


Επίσης, κάθε χρόνο στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών πραγματοποιούνται πανηγύρια με κλαρίνα και βιολιά. Πρόκειται να τα απαγορεύσει και αυτά ο Μητροπολίτης;
Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε την εκκλησία, ένα θεσμό που θα έπρεπε να ενώνει τους ανθρώπους, να διαιρεί με τέτοιου είδους αποφάσεις.
Είναι κρίμα να βλέπουμε την προσπάθεια και την προετοιμασία των παιδιών της Φιλαρμονικής, ηλικίας μόλις 9 και 10 ετών, να πηγαίνει χαμένη εξαιτίας αυτής της απόφασης.
Πράξεις σαν και αυτές, δεν αντανακλούν το πνεύμα του Χριστιανισμού. Αντίθετα, είναι μια προσβολή στην πίστη και την προσπάθεια των πιστών να εκφράσουν το πνεύμα της αγάπης και της ενότητας, μέσω της μουσικής.
Η Φιλαρμονική Φιλιατών και όλοι οι μουσικοί που αποτελούν τμήμα αυτής, δεν θα πρέπει να αποκλείονται από την εκκλησία. Αντιθέτως, θα πρέπει να λάβουν την υποστήριξη και τον σεβασμό που τους αξίζει ως μέλη της Εκκλησίας και της κοινότητας.
Η εκκλησία ανήκει σε όλους τους πιστούς και όχι σε μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους.
Είναι καιρός να θυμηθούμε την αληθινή αποστολή της Εκκλησίας: να φωτίζει τους ανθρώπους με το φως της αλήθειας και της αγάπης, όχι να τους εξορκίζει με την αυθαιρεσία της.
Είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να αντιμετωπίζουν την εκκλησία σαν προσωπικό κτήμα και να την αφήσουν να εκφράσει το πνεύμα της αγάπης και της ανοχής που αξίζει.

Υ.Γ. Φαντάζομαι Σεβασμιότατε πως δεν θα επιτρέψετε την παρουσία των Φιλαρμονικών, σε όλες τις θρησκευτικές τελετές και λιτανείες… Ούτε τη Μεγάλη Παρασκευή… Ή τότε δε «βεβηλώνουν» οι μουσικές το Θείο Δράμα;
Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!! Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.