Απάντηση της κας Μονάχου στο thespro.gr και η ανταπάντησή μας

Απάντηση της κας Μονάχου στο thespro.gr και η ανταπάντησή μας


Απάντηση από email δικηγόρου, για λογαριασμό της κυρίας Μονάχου λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, σχετικά με το δημοσίευμά μας με τίτλο "Και δημόσια υπάλληλος και μέλος του ΔΣ και έμμισθη συνεργάτιδα", την οποία και μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια στη συνέχεια.
Μία απάντηση η οποία βρίθει ανακριβειών και αντιφάσεων

Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της απάντησή της, παράγραφο - παράγραφο (με κόκκινα γράμματα):
Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται καθόλου στην εισήγηση του Προέδρου κ. Καλφόγλου, στην οποία αναλύονται οι λόγοι, για τους οποίους στην ΔΕΥΑΗ υπάρχει άμεση ανάγκη ορισμού μέλους της Διοίκησης πλήρους απασχόλησης (υποστελέχωση των τμημάτων, εκκρεμείς υποθέσεις καταναλωτών και εκκρεμείς υποθέσεις εσωτερικές της επιχείρησης), εισήγηση που έγινε δεκτή από το σύνολο των συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου, σε συνάρτηση και με την εμπειρία μου στην ΔΕΥΑΗ για 23 έτη
Καταρχάς, στο τέλος της ανάρτησή μας, δημοσιεύουμε ολόκληρη την εισήγηση του κ. Καλφόγλου. (Δείτε ΕΔΩ)
Επίσης στο δημοσίευμά μας αναφερόμαστε στην εισήγηση του προέδρου και συγκεκριμένα "Στην εισήγηση της απόφασης αναφέρεται "Τα συγκεκριμένα καθήκοντα είναι πλήρους απασχόλησης διαρκούν όσο και η θητεία του μέλους του ΔΣ και θα εκτελούνται είτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα και ώρα, καθώς η ΔΕΥΑΗ είναι 24ωρης λειτουργίας και είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, καθώς διαπιστώθηκαν πολλαπλές εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν να κάνουν με καταναλωτές και με εσωτερικές υποθέσεις της Επιχείρησης"."
Οπότε είναι ψέμα όταν μας κατηγορεί πως δεν αναφερθήκαμε καθόλου στην εισήγηση του προέδρου.
Από τη συγκεκριμένη παράγραφο κρατήστε το σημείο που αναφέρεται στην 23 ετών εμπειρία της στη ΔΕΥΑΗ και το σημείο που αναφέρει πως η εισήγηση έγινε δεκτή από το σύνολο των συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου.



Συνεχίζει στην απάντησή της:
Αντιθέτως, παρατίθενται ανακρίβειες, οι οποίες με θίγουν και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.
Συγκεκριμένα:
1. Δεν αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ για τον ορισμό μου ως μέλος πλήρους απασχόλησης, αλλά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το ΔΣ, λοιπόν, πρότεινε ομόφωνα, τον ορισμό μου αποδεχόμενο την εισήγηση του Προέδρου.
2. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ, αλλά υπάλληλος αποσπασμένη σε άλλη Υπηρεσία, καθώς με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορούσα να υπηρετώ στην ΔΕΥΑΗ. Δεν εργάζομαι λοιπόν στην ΔΕΥΑΗ.
3. Στην ΔΕΥΑΗ είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή ασκώ Διοίκηση και δεν είμαι εργαζόμενη στην Επιχείρηση.
4. Δεν είμαι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ, καθώς με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος παραιτήθηκα από την θέση αυτή.
5. Κατά την πρόταση του ορισμού μου ως μέλος πλήρους απασχόλησης δεν έλαβα μέρος στην ψηφοφορία


Πάμε να δούμε τις ανακρίβειες και ποιος τις υποστηρίζει:
1. Όντως, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίνει τον ορισμό σας, μετά όμως από εισήγηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ. Το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ δηλαδή, στο οποίο η κα Μονάχου είναι μέλος.
2. Εδώ πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της. Δεν είναι, λέει, δημόσιος υπάλληλος και δεν είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ. Είναι, λέει, αποσπασμένη (από τη ΔΕΥΑΗ) σε άλλη υπηρεσία (αποφεύγει να ονοματίσει την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας). Σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου. Αλλά δεν είναι, λέει, δημόσιος υπάλληλος. Η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με την κα Μονάχου, είναι ιδιωτικό μαγαζί. Επομένως και η ίδια δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Μάλιστα!!!
3. Στη ΔΕΥΑΗ, αναφέρει, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πως ασκεί Διοίκηση και ότι δεν είναι εργαζόμενη στην Επιχείρηση. Βέβαια προεκλογικά, πλάσαρε τον εαυτό της ως εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΗ και μάλιστα ως πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων. Και εάν τελικά γίνει δεκτή η πρόταση του ΔΣ για τον ορισμό της ως σύμβουλος του προέδρου της ΔΕΥΑΗ, τότε αυτόματα δεν θα είναι και υπάλληλος και δεν θα ασκεί ταυτόχρονα διοίκηση;



4. Πραγματικά δεν γνωρίζαμε ότι είχατε παραιτηθεί από πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ (εκεί που δεν δουλεύετε) και πως θα μπορούσαμε, αφού ποτέ δεν μας το κάνατε γνωστό. Όπως βέβαια προανέφερα, πολιτευτήκατε με τη σημαία της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων. Φαίνεται όμως πως η εξουσία που αποκτήσατε με την εκλογή σας ως δημοτική σύμβουλος, σας έκανε να απαρνηθείτε γρήγορα την υπηρεσία την οποία υπηρετήσατε όπως αναφέρατε για 23 ολόκληρα χρόνια.
5. Και πάλι η κα Μονάχου, χωρίς συστολή, επιχειρεί με ανακρίβειες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Όπως μπορείτε να δείτε από το έγγραφο που ανάρτησε η ίδια η ΔΕΥΑΗ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΨΘΗΜΟΡ8Μ-Ε0Ξ) αναφέρει πως επί συνόλου έντεκα (11) μελών συμμετείχαν στη συνεδρίαση δέκα (10) μέλη (απών ήταν μόνο ο κ. Φουσέκης) και μάλιστα τους ονοματίζει. Ανάμεσα στους παρόντες και η κα Μονάχου. Μόνο και μόνο η συμμετοχή της κας Μονάχου και επομένως στην ψηφοφορία για μία υπόθεση που την αφορά αμεσότατα, καθιστά την απόφαση - εισήγηση ΑΚΥΡΗ. Ξέρετε κα Μονάχου το να βαφτίζετε το κρέας - ψάρι, δεν πιάνει πάντα. Όχι σε εμάς τουλάχιστον που ξέρουμε να διαβάζουμε και ξέρουμε τι βλέπουμε.




Συνεχίζει η κα Μονάχου:
Περεταίρω, τα σχόλια του δημοσιεύματος για την ανηθικότητα της πρότασης στηρίζονται στο γεγονός ότι ο συντάκτης θεωρεί δεδομένο το ότι εργάζομαι ήδη στην ΔΕΥΑΗ και ταυτόχρονα ορίζομαι ως μέλος με αμοιβή. Αν ίσχυε, θα ήταν παράνομο και ανήθικο και για τον λόγο αυτό είμαι αποσπασμένη και ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΗ.
Είστε αποσπασμένη στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, γιατί έτσι επιβάλει η νομοθεσία. Η οργανική σας θέση παραμένει στην ΔΕΥΑΗ. Σαν αποσπασμένη υπάλληλος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, θα λαμβάνετε το μισθό της δημοσίου υπαλλήλου. Αν τελικά εργαστείτε και ως σύμβουλος επ' αμοιβή και σε μία ακόμη δημόσια υπηρεσία, θα είναι νόμιμο;

Ηθικό και νόμιμο είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ και η Διοίκηση οφείλει να εποπτεύει την εργασία των υπαλλήλων και την ΑΜΕΣΗ διεκπεραίωση των υποθέσεων του πολίτη, σε μία Επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα.
Θα συμφωνήσουμε σε όλα. Κρατάμε μόνο για τη συνέχεια τα περί ηθικότητας.

«Μπερδεύτηκε» και μάλλον σκοπίμως ο συντάκτης του δημοσιεύματος, μπερδεύοντας και το κοινό, κάνοντας λόγο για υπαλλήλους που δεν βγάζουν την δουλειά και ότι και εγώ είμαι μία από αυτές, ενώ δεν έλεγξε πριν δημοσιεύσει το ότι εγώ δεν εργάζομαι στην ΔΕΥΑΗ πλέον και οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν τις υποθέσεις, λόγω της υποστελέχωσης, την οποία αναφέρει και η εισήγηση του Προέδρου.
Μπερδευτήκαμε από τα όσα βλέπουν τα ματάκια μας, που όσο και εάν πιστεύαμε πως τα είχαν δει όλα, το αθάνατο ελληνικό δημόσιο και αυτοί που το αποτελούν, καθημερινά μας εκπλήσσουν. Μόνος του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ αναφέρει στην εισήγησή του πως "διαπιστώθηκαν πολλαπλές εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν να κάνουν με καταναλωτές και με εσωτερικές υποθέσεις της Επιχείρησης". Υποθέσεις που εκκρεμούν εδώ και πολλούς μήνες, όταν ακόμα δεν είχατε πάρει απόσπαση από τη ΔΕΥΑΗ. Εκτός και εάν θέλετε να πιστέψουμε πως μέσα σε 3 μήνες, μετά και από την μετάταξή σας, επήλθε το χάος στην υπηρεσία.

Και κλείνει η απάντησή της:
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, και προς αποφυγή της παραπλάνησης του κοινού και των δημοτών, παρακαλώ δημοσιεύστε την παρούσα στον ιστότοπό σας.
Φυσικά και δημοσιεύουμε ως οφείλουμε ολόκληρη την απάντησή σας στη συνέχεια του κειμένου.

Για το τέλος κρατήσαμε το κομμάτι της ηθικής.
Για να ρωτήσουμε ευθέως την κα Μονάχου, εάν στις 9/11/23 (ένα μήνα μετά από την εκλογή της ως δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου), προσέφυγε με αγωγή ύψους 50.000€ κατά της ΔΕΥΑΗ και 100.000€ κατά του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης ή όχι;
Επίσης να ρωτήσουμε την κα Μονάχου, εάν έχει άλλες εκκρεμείς δικαστικές διενέξεις με την ΔΕΥΑΗ.
Τέλος να ρωτήσουμε όλους εσάς και μαζί και την κα Μονάχου, εάν είναι ΗΘΙΚΟ να εργαστεί ως σύμβουλος σε μία δημόσια υπηρεσία, από την οποία διεκδικεί δικαστικά χρήματα;

Υ.Γ. Αλήθεια, πότε θα προλαβαίνει να εργάζεται ως πλήρους απασχόλησης σε δύο υπηρεσίες, θα μας απαντήσει;

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της κας Μονάχου:

Μονάχου Αικατερίνη
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας και
Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ
Προς
Ευάγγελο Αναστασίου, υπεύθυνο του ιστότοπου thespro.gr
Ηγουμενίτσα, 16-4-2024
Θέμα: Απάντηση σε δημοσίευμα του thespro.gr προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια
Σήμερα, 16-4-2024 εσείς ως υπεύθυνος του ιστότοπου thespro.gr αναρτήσατε άρθρο-δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και σχολιάζετε απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, με την οποία προτάθηκα ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο να ορισθώ ως μέλος πλήρους απασχόλησης με μηνιαία αμοιβή 800 ευρώ μικτά, δηλαδή συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται καθόλου στην εισήγηση του Προέδρου κ. Καλφόγλου, στην οποία αναλύονται οι λόγοι, για τους οποίους στην ΔΕΥΑΗ υπάρχει άμεση ανάγκη ορισμού μέλους της Διοίκησης πλήρους απασχόλησης (υποστελέχωση των τμημάτων, εκκρεμείς υποθέσεις καταναλωτών και εκκρεμείς υποθέσεις εσωτερικές της επιχείρησης), εισήγηση που έγινε δεκτή από το σύνολο των συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου, σε συνάρτηση και με την εμπειρία μου στην ΔΕΥΑΗ για 23 έτη.
Αντιθέτως, παρατίθενται ανακρίβειες, οι οποίες με θίγουν και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.
Συγκεκριμένα:
1. Δεν αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ για τον ορισμό μου ως μέλος πλήρους απασχόλησης, αλλά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το ΔΣ, λοιπόν, πρότεινε ομόφωνα, τον ορισμό μου αποδεχόμενο την εισήγηση του Προέδρου.
2. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ, αλλά υπάλληλος αποσπασμένη σε άλλη Υπηρεσία, καθώς με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορούσα να υπηρετώ στην ΔΕΥΑΗ. Δεν εργάζομαι λοιπόν στην ΔΕΥΑΗ.
3. Στην ΔΕΥΑΗ είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή ασκώ Διοίκηση και δεν είμαι εργαζόμενη στην Επιχείρηση.
4. Δεν είμαι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ, καθώς με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος παραιτήθηκα από την θέση αυτή.
5. Κατά την πρόταση του ορισμού μου ως μέλος πλήρους απασχόλησης δεν έλαβα μέρος στην ψηφοφορία
Περεταίρω, τα σχόλια του δημοσιεύματος για την ανηθικότητα της πρότασης στηρίζονται στο γεγονός ότι ο συντάκτης θεωρεί δεδομένο το ότι εργάζομαι ήδη στην ΔΕΥΑΗ και ταυτόχρονα ορίζομαι ως μέλος με αμοιβή. Αν ίσχυε, θα ήταν παράνομο και ανήθικο και για τον λόγο αυτό είμαι αποσπασμένη και ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΗ.
Ηθικό και νόμιμο είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ και η Διοίκηση οφείλει να εποπτεύει την εργασία των υπαλλήλων και την ΑΜΕΣΗ διεκπεραίωση των υποθέσεων του πολίτη, σε μία Επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα.
«Μπερδεύτηκε» και μάλλον σκοπίμως ο συντάκτης του δημοσιεύματος, μπερδεύοντας και το κοινό, κάνοντας λόγο για υπαλλήλους που δεν βγάζουν την δουλειά και ότι και εγώ είμαι μία από αυτές, ενώ δεν έλεγξε πριν δημοσιεύσει το ότι εγώ δεν εργάζομαι στην ΔΕΥΑΗ πλέον και οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν τις υποθέσεις, λόγω της υποστελέχωσης, την οποία αναφέρει και η εισήγηση του Προέδρου.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, και προς αποφυγή της παραπλάνησης του κοινού και των δημοτών, παρακαλώ δημοσιεύστε την παρούσα στον ιστότοπό σας.

Αικατερίνη Μονάχου

Απάντηση της κας Μονάχου στο thespro.gr και η ανταπάντησή μας Απάντηση της κας Μονάχου στο thespro.gr και η ανταπάντησή μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.